Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, při otevření složky zadám zobrazit seznam. pokračuji dál do další podsložky. Když se vrátím do předchozí složky nastavení se vždy změní na vedle sebe. Zároveň ikony na ploše nezůstávají na místě - do mřížky, ale po nějaké chvilce se přesunou k levé straně. Dokáže někdo poradit který prográmek ve win je za to zodpovědný a případně jak to uvést do původního stavu?
díky
Nastavíte si vzhled složky v Exploreru (Správce souborů) jaký chcete, pak v menu Nástroje - Možnosti - v záložkách Obecné a Zobrazit a doladíte zbytek, pak stisknete tlačítko Jako aktuální složka a OK... Při dalších otevřeních složek se bude zobrazovat obsah tak, jak si nastavíte - pokud je, případně, nenastavíte jinak.
doplněno 28.06.12 15:23:Názvy položek, které jsem uvedl, se v jednotlivých verzích Win mohou lišit...
doplněno 28.06.12 16:06:"Pamatovat si nastavení zobrazení každé složky" znamená, že každá složka může mít nastavení jiné, ale musíte je pro každou složku samostatně nastavit...
doplněno 28.06.12 16:47:Pokud zvolíte Jako aktuální složka (Použít pro všechny složky, jak píšu, názvy se v jednotlivých verzích mohou lišit a XP tu teď nemám), změní se zobrazení všech složek podle složky aktuální - a pro volbu Pamatovat si nastavení zobrazení každé složky musíte případně odlišné zobrazení té které složky nastavit znovu. Týká se to samozřejmě i složky Plocha. Ale jen složky tedy zobrazení v Průzkumníku Windows - Exploreru) - pokud se změní i nastavení Plochy jako takové, "je něco v nepořádku".
Děkuji za odpověď
Mám xp a dle Vašeho doporučení jsem prošel: start - nastavení - ovládací panely - možnosti složky. na kartě zobrazení jsem zatrhl : pamatovat si nastavení zobrazení každé složky.
Tak to bylo až doposud, a do nedávna to fungovalo.
Doufám, že jsem Váš návod pochopil dobře.
Děkuji Plachý
asi jsem méně chápavý - nebo je něco v nepořádku. Pokud nastavím použít pro všechny složky, projeví se to opravdu všude, i na ploše a zatržení Pamatovat si nastavení zobrazení každé složky na to nemá vliv.
Děkuji za rady. Vyskoušel jsem vše, co jste radil, ale bohužel se nic nezměnilo. Plochu jsem si zafixoval pomoci layout.dll ,ale složky se chovají všechny stejně. Molho by to souviset s událostí kdy antivir nahlásil vir sirefef?
Díky Plachý
Jo jo - ´sirefef´ je pěkná mrcha... Tady se to řešilo (např.) - forum.viry.cz/... ...
Jen - ne vždy se jeho ´léčení´ zdaří, takže předem je potřeba zazálohovat veškerá důležitá data...
doplněno 29.06.12 13:57:Primárně bych řešil ´hlášení´ antiviru - přerovnávání ikon na ploše a ve složkách až poté...
Shrnutí:
Při práci na PC se čas od času stane, že zabliká monitor - plocha, jako by se retartoval explorer při čemž se seskupí ikony na ploše k levé straně obrazovky. Totéž se stane vždy při startu či restartu. Do požadovaného stavu dostanu ikony pomocí dodatečně implementovaného Save desktop icon layot, ale po chvíli se situace opakuje, jako by si explorer nepamatoval nastavení.
Tohle vypadá na nějaký vir, doporučuju stáhnout a spustit program Combofix. Ke stažení zde spolu s návodem: bleepingcomputer.com/...
Dejte vědět, jak to dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.