Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit WiFi k síti?

Od: keliska001 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Koupila jsem si nový notebook,vše je v pořádku,jenže mám problém s internetem,resp. s připojením. Bylo mi řečeno (a je to i napsné),že notebook je WiFi, bezdrátový, ale já nevím,jak ho připojit. Nikdy jsem před tím žádný neměla,mám jen normální PC,stolní a jsem na web připojená drátem,resp. přes modem. poradíte mi někdo,jak se bezdrátově připojuje notebook? nemám s tímhle připojením žádné zkušenosti. Poradíte mi někdo? nejlépe,kdyby jste mi poslali třeba i obrázky s mauálním připjením.

Ještě musím dodat,že jsem k tomu žádný kabel (kromě napájecího) nedostala.

Díky za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Především musíte mít nějakou bezdrátovou síť v dosahu (ideálně svou vlastní).

Pořiďte si wifi router, vytvořte síť a poté notes připojte - připojíte-li k routeru i kabel PC a modem, současně tak propojíte oba počítače a připojíte je na net.

Nebo se notesem ´koukněte´ po dosažitelných sítích a připojte se na některou z nich - nevýhodou je, že nebudete mít notes v síti s PC a síť ´z venku´ může mít jakokouli kvalitu a zabezpečení...

keliska001
hodnocení

A když nemám bezdrátovou síť v dosahu tak se bezdrátově nepřipojím? A jak poznám,jestli je někde v dosahu bezdr.síť?

mowla*

Pokud nemáte bezdrátovou síť v dosahu, nemáte se bezdrátem kam připojit...

Jak píše Bena - v pravé části dolní lišty byste měla mít ikonu bezdrátového připojení (máte-li nainstalováno wifi) - tam dejte něco jako Vlastnosti - Bezdrátové sítě - Přidat (přesněji vám neporadím, tyhle softíky jsou individuální podle zařízení). Pokud vám to nějakou síť nabídne, zkuste se připojit, pravděpodobně ale nepochodíte - soukromé sítě jsou chráněné a veřejných/otevřených mnoho není.

A nebo si tu síť vytvořit, jak píšu výše...

Pokud se vám tyhle pokyny zdají příliš složité (tím nerejpu ;) ), pravděpodobně nemáte o (wifi) sítích ani tušení - můžu vám poslat nějaký jednoduchý manuálek, ale spíše budete muset využít služeb odborníka...

bena*
hodnocení

0x

Dole u hodin by měla být ikonka Bezdrátové připojení. Na ni kliknete, vyberete si síť, ke které se připojíte a je to. Většina sítí je zahleslovaná, musíte znát heslo.

Pakliže si chcete udělat vlastní wifi síť, kupte si Wifi router a ten zapojte za modem (který zřejmě nemá wifinu). Ovšem toto bych nechal na odborníkovi, pokud jste v tomto úplný začátečník.

hodnocení

0x

Tady by měly být internetprovsechny.cz/...

bena*

Ježiš lujsi, zase jako obvykle v této sekci, jste trošku mimo mísu. tazatelka má svůj internet, tak je blbost přecházet na jiného poskytovatele...

Ptala se A když nemám bezdrátovou síť v dosahu tak se bezdrátově nepřipojím? A jak poznám,jestli je někde v dosahu bezdr.síť?
bena*
Ten odkaz je na poskytovatele připojení, ne na tzv. hotspoty, na které se dá připojit a surfovat po internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]