Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace operačního systému na FREE DOS

Od: raven® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci si koupit nové pc, ale bez operačního systému. Na notebooku je nainstalován Free-Dos. Chci si tam pak nahrát vlastní operační systém, nejspíš win XP či 7.

Je nějaký problém v přeinstalování či nainstalování systému, nebo je to stejné jako kdyby už na ntb byl operační systém a já ho pomocí bootování z flashky a nebo cd přeinstaloval?

Zvládnu přeistalovat win na PC za pomocí bootování, bude to to samé?

Užitečnou radu ohodnotím, díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Problém není, je to stejné, jako kdyby tam už byly windows, linux nebo něco jiného a vy se toho chtěl zbavit. Nabootujete z dvd, zformátujete disk a je to pryč.

luke237
hodnocení

0x
chci si koupit nové pc, ale bez operačního systému. Na notebooku je nainstalován Free-Dos
Jestli je tam naintalovany operacni system FreeDOS, tak to nemuze byt notebook bez operacniho systemu :)
nebo je to stejné jako kdyby už na ntb byl operační systém
Vzdyt na notebooku uz je nainstalovan operacni system (ten FreeDOS)! *ee* Jestli ho nechces pouzivat a misto neho chces pouzivat jiny operacni system (OS) (jako treba Windows® XP, tak budes postupovat podle instrukci k instalaci sveho OS.
luke237
Takhle napriklad vypada FreeDOS s nadstav/... (dalsi screenshot, vice screenshotu)
Instalace operačního systému na FREE DOS
hodnocení

Nikdy jsem neměl co dočinění s Free-Dos, a tak jsem si nebyl jistý zda je to operační systém a nebo něco jako bios či co. Tak děkuji za upřesnění :)

buss

No ale už to DOS samo o sobě něco říká, kdysi v počítačích jiný OS nebyl.

hodnocení

Proto jsem si nebyl jist, krom toho v dnešní době, kdy se nezývá všechno všelijek jenom né svým pravým jménem, tak člověk nikdy neví a ano díval jsem se i na internetu ... stejně nechápu proč tady do toho tak rejpete?

Byl jsem opraven a tím to hasne ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]