Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení HDD

Od: ringo® odpovědí: 13 změna:

Na PC mám HDD rozdělen na C a D sektor. Jenže céčko mám věčně plné. Dají se soubory z něho přemístit na to déčko aniž by byly problémy? Myslím ty systémové nebo co to tam je... *plac*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Jak velké je C:? - Systém bych rozhodně nepřesouval ;) - ale určitě něco přesunout půjde - nejjednoduššeji např. ´temp´ - Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Proměnné prostředí, proměnné TEMP a TMP přehodit na D: (např. D:emp), pak je z C: odmazat (bývají v C:win)...

Dál je možné přesunout na D: do vhodné struktury adresářů dokumenty apod.

Programy raději ne, většina by bez úpravy registrů přestala fungovat (kdyžtak z C: odinstalovat a na D: znovu nainstalovat).

doplněno 27.06.12 16:14:

Takto obecně v zásadě nic - ale z Users (z profilu účtu) můžeš přesunout vše, co máš uloženo např. z netu, pak ty tempy...

hodnocení

No mám to 50:50. Mám tam :

Arc soft
Computer
Fast Development
Log
Program Files
rsit
Users
Windows

Tak co z toho můžu přesunout?

hodnocení

0x

Já bych udělal zálohu a dal čistou instalaci WIN a při formátování sloučil disk do jednoho oddílu. Tím se vám tento problém vyřeší a ještě budete mít PC vyčištěný. ;)

bena*

fatalwir, to si snad děláte prdel, ne? To snad nemyslíte vážně ten jeden oddíl. Osobně doporučuju mít aspoň 2 oddíly. Jeden výhradně systémovový a druhý datový. Když pak systém klekne, tak datový disk s dokumenty, apod. zůstane v pořádku. V případě jednoho oddílu by šlo vše do háje, maximálně by se dalo něco zachránit přes záchrané CD/DVD.

Takže bych tazateli doporučoval, co jde, tak odinstalovat a znovu nainstalovat na diskový oddíl D: Doufám, že na tom C: nemáte nějaké staré stažené soubory nebo tam neskladujetenějaké fotky, hudbu či filmy a podobné.

stribrnak*
27.06.12 17:04

Nešlo by mi to do háje. Strčim HDD do druhého PC :D

bena*

Nevím, co je na tom k smíchu... Strkání HDD do druhého počítače je úplně zbytečné. Prostě je lepší mít dva nebo víc oddílů a je to. Pak totiž jen systém a nějaké programy nainstalujete a nemusíte se hodiny trápit nějakým kopírováním souborů z disku A na disk B a zpětně na disk A.

Neznám nikoho, kdo by měl v počítači jeden disk s jedným jediným oddílem, protože to je hloupost. A ti, co to tak měli, tak se to včas napravilo, aby se předešlo ztrátám nebo nekonečnému čekání...

hop®

Mám v compu jeden oddíl a jsem s tímto řešením spokojen, nemám důvod mít dva oddíly...:)

hodnocení

Na C mám vše nepotřebné a na D jsou systémy.

bena*

Ufff, počkejte. Vy tedy máte na počítači více operačních systémů na jednom oddíle, a to D:?

A C: máte jako datový disk?

Osobně bych nejradši zálohoval dokumenty a podobné soubory na přenosný disk či na flešku/CD/DVD a udělat čistou instalaci s tím, že C:bude systémový disk pouze pro jeden operační systém, pak D: bude pro druhý operační systém a E: pro data. Pokud máte tři operační systémy, doporučuju ten třetí operační systém dát na E:, když čtyři operační systémy tak ten čtvrtý na F: a teprv data až na G:, atd.

hodnocení

Asi jsem se špatně vyjádřil, neb tomu téměř nerozumím. Mám jen jeden systém - na D a zbytek na C. průběžně vše uschovávám na externí HDD, ale trápí mě málo místa právě na tom C.

bena*

Aha, tak to pak jo.. a můžu se jen zeptat, proč máte systém na D:? To není zrovna standardní. Jinak není dobré dělit disk 50:50.

Podle mého názoru stačí systému 25GB. Disk můžete rozdělit pomocí Start-Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správce disků, ale pokud máte Windows Vista nebo starší, tak tam je to omezené, doporučil bych Paragon Partition manager. Disk si přerozdělte, systémovému D: nechte jen +/- 25GB.

No jo, nejspíš dobře rozdělený disk, ale na špatném oddílu je systém. Systém by měl být na C: já jej mívám kolem 40GB a zbytek D: na data. Na C: mám systém a všechen používaný software.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]