Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na pc a ntb jsem nainstaloval hru Fifa 2012. Pc by měl být výkonější ale hra se seká, zatímco na notebooku šlape v pohodě.
Na ntb je win 7 64 bit, 2200 MHz, pracovní paměť 4032 MB, graf. karta 1834168 kB (neumím to přepočítat na mb).
Na pc win 7 32 bit, 2700 MHz, pracovní pamět 3328 MB, graf. karta 256 MB.
Je to tou pracovní pamětí, nebo grafickou kartou. Co to rozhoduje?Nevím co je rozhodující u hraní her. Díky za rady
To soudíš z čeho? Hlavně by to chtělo vědět, CO to je za grafiky (značka a typ). Velikost paměti nám řekne asi tolik jako barva monitoru
Zajímalo by mě proč se to sem vložilo pod přezdívkou honnas :D no grafická karta jeNVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
Tak to je přesně ten problém, je pravda že to je hodně stará a hodně slaboučká integrovaná grafika Abys to rozjel líp (stejně jako ostatní hry), musel bys dokoupit nějakou do PCI-E. Na tohle by stačila třeba i nějaká starší GeForce 8800 GT
PCI-E (PCI-Express) je konektor na základní desce v počítači, do kterého si připojuje grafická karta (na fotce ten horní, na barvě nezáleží).
Najít se dá (použitá) karta třeba na Aukru, konkrétně ta 8800 GT např. tady aukro.cz/...
doplněno 24.06.12 23:18:Stávající tam žádná karta není, grafický čip je integrovaný přímo na základní desce. Takže jen koupíš a připojíš. Ale svěřil bych to radši někomu z kamarádů, kdo se v tom trošku vyzná. A taky si zkontroluj, jestli má tvůj zdroj tento napájcí konektor pro grafickou kartu. Jestli ne, musel by sis koupit ještě přechodku MOLEX-6pin
Áha, moc děkuju za poučení :D Myslel sem že mám klasickou kartu a ono né :D A máte prosím nějaký tip? Nějaká karta, která se dá koupit na alze?
doplněno 25.06.12 12:34:Díval jsem se do bedny, ale takovej kábel sem tam nenašel (jsou tam jen nějaký P4, P5, P6 atd..) Předpokládám že toto je ten MOLEX-6pin ( interlink.tsbohemia.cz/...) Díval jsem se na základovku v pc, je mi jasný (podle té fotky) že nahoru příjde karta, a ty 2 konce od té redukce, ale kam příjde ten třetí konec?
Nenene! ten bílý není PCI-E, ale PCI. Aby ti tam šla karta dát, musíš mít na desce konektor PCI-E x16 (předpokládám, že na fotce je "pod" těma dvěma černýma.
Ty dva konce redukce nepřijdou do desky, ale do napájecího zdroje a ten třetí konec se připojí přímo do té nové karty (pokud to napájení vyžaduje).
Ájo :D fajn, doufal jsem že na to příjdu sám :D jo až ted jsem si všiml že je tam pod tím je PCIE x16. Omlouvám se..potám se kamaráda jestli by mi to neudělal.
Jenom můžu mít ještě jeden dotaz. Může se tam šoupnout jakkákoliv gr. karta nebo je to nějak omezený, nebo určený?
Jinak moc děkuju za ochotu, já už bych se poslal někam
Tak jsem zjistil že to stejně asi nepůjde :D Zdroj má jen 300W
A k čemu jsou kabely co vychází ze zdroje. Jsou označený P2, P3, P4, P5, P6 a P8
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.