Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po instalaci Linuxu zmizely Windows

Od: zoufalec odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Mám velký problém. Instaloval jsem Linux Mint13, při instalaci zvolil instalaci vedle OS Windows a potvrdil. Nicméně po restartování počítače se nezobrazí nabídka výběru OS a rovnou se načte Linux. Ve správci spouštění v nabídce Výchozí operační systém Windows nejsou. Dají se ještě nějak obnovit? :(

Moc děkuji za každou radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

A máte Disk rozdělený na 2 části, nebo máte oba OS na jednom disku?

doplněno 23.06.12 14:57:

Hlavně jde o to, aby se vám oba OS naneinstalovaly na stejný disk. To by pak mohlo přeházet systémové soubory od starého OS a ten by pak nemusel fungovat.

zoufalec
hodnocení

Při instalaci jsem přidával oddíl pro Linux, tudíž asi rozdělený.

Čím a jak se se dělil disk.. tím instalátorem Linuxu..?

zoufalec
hodnocení

Přesně tak.

bena*
hodnocení

0x

Jaký používáte zavaděč? GRUB nebo LiLo? Pokud Grub, ak si nainstalujte Správce spouštění (Grub Customizer). Budou-li problémy, přidejte si do Zdroje softwaru tento zdroj: launchpad.net/... danielrichter2007/+archive/grub-customizer

Pokud LiLo, tak to nevím, s tím já nemám moc zkušenosti.

V případě problémů si stáhněte a vypalte Puppy Linux 5.2.8, nabootujte z toho CD a spusťte z něj Grub4Dos. Najdete ho v Menu-System myslím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]