Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zmenšit stránkovací soubor

Od: karmal* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

když zapnu Pc, tak si otevřu správce úloh, kde si najedu na kartu výkon. Je tam několik grafů. Zajímá mě právě stránkovací soubor. Když je Pc v klidu tak tam je 600MB. Můj kamarád má úplně stejné PC( 512 RAM, 2.8ghz procesor, má tam i víc programů) , ale když je jeho PC v klidu, tak má stránkovací soubor na 200MB. Zkoušel jsem to nějak zmenšit, ale nepovedlo se . Díval jsem se také do běžících procesů(těch moc nebylo) a taky do msconfing- po spuštění. Nic se ani nehlo. Poradili by jste mi jak to změnit? může se stím taky zrychlit práce na PC?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Stránkovací soubor (pokud je to tak nastaveno) si OS spravuje sám. Klidně tedy může být na podobných sestavách jinak veliký. Variantou je nastavit velikost stránkovacího souboru ručně. Vzhledem k poměrně malé velikosti operační paměti bych to buď nechal na OS nebo ho laespoň nastavil hodně velký. V závislosti co na PC děláš.

hodnocení

0x

musel byste srovnavat nejen stejnou verzi Windows (vc jestlije to Home nebo profesional apd), ale i pocet nainstalovanych programu, ovladacu apd a predevsim velikost operacni pameti. V prubehu pouzivani windows se tam nabaluje rada knihovem (i stovky) a nektere se nacitaji do pameti, aby byly pripraveny k pouziti. Proto je ta velikost jina.

Pokud byste ted smazal svoje Windows a nainstaloval znovu urcite by ta velikost klesla. Ale nenada me jediny duvod proc to delat!

Mam v PC 1,5GB RAM a strankovaci soubor nastaveny na 1GB. Zadny problem, zadny duvod neco menit :)

Prace Windows by se zmensenim swapu zmensila jen v pripade, ze mate extremne pomaly disk nebo silene defragmentovany. pak ano, ale hodnota 600MB me prijde spise nizsi nez vyssi.

Stava se Vam casto, ze cekate az disk dohrabe, aby se vam otevrela/zavrela nejaka polozka ve Windows?

lukyn1811*
hodnocení

0x
Já bych to nechal na systému, protože pokud nastavíš hodnotu stránkovacího souboru příliš malou, tak si ho stejně Windows ve chvíli jeho vyčerpání zase zvětší, aby předešel pádu. A jestli ti to nedá spát, tak si dokup RAM a velikost swapu určitě klesne, nehledě na to, že se ti podstatně zkrátí doba spouštění aplikací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]