Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta kapacity SD karty

Od: tachosh* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. CHtěl jsem na mobil nainstalovat Androida přes SD kartu, ale nepovedlo se. Mám 8GB Micro SD- Jenže po instalaci se mi ztatilo na kartě 6GB místa. Zformátoval jsem kartu, je prázdná a přesto píše maximální kapacitu 2,41GB. Dá se to nějak vrátit?

Díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Připoj kartu na počítač (čtečka), ve Správci disků ji najdi a zruš na ní všechny oddíly, pak oddíl vytvoř (FAT32) a zformátuj.

tachosh*
hodnocení

Tak provedl jsem, ale jeden oddíl smazat nešel. prostě jeden musí zůstat. Teď mám 3,91GB Nepřiřazeno, 2,41GB V poádku - nový oddíl, 1,08GB Nepřiřazeno. Kromě formátu, vlastností a nápovědy nejde na nic kliknout :(

mowla*

Takže oddíl 3,91 a 1,08 nejdou odstranit?

Zkus Vlastnosti - Zabezpečení a upravit tak, abys měl práva na Vše... Pokud to nepůjde, pak dále Upřesnit - Vlastník a převzít vlastnictví na svůj účet (+ Administrators), pak upravit v Zabezpečení a pak znovu ve Správci disků - odstranit, vytvořit, formátovat.

doplněno 22.06.12 22:19:

OK... - takže si stáhni partiton manager, např.: slunecnice.cz/... , oddíly zruš a nastav v něm...

;)

doplněno 22.06.12 22:20:

Woknousy jsou holt někdy mrchy...

;)

tachosh*
hodnocení

Ne. prostě nenechá na sebe šáhnout. Nesmažu ani jeden. Ještě chvilku, tak ji projedu magnetem :D

doplněno 22.06.12 22:57:

Jojo. Ten už mám. Ten mi ji ani nedokázal vyhledat. No každopádně zkusil jsem tu instalaci po třetí, tentokrát jen s těmi dvěma gigama. Zase to nešlo, ale vytvořil se nový oddíl, větší než ten původní, takže se karta zbláznila a zablokovala. V pc už nešla ani formátovat, tak jsem ji pichnul do mobilu a ten ji rozjel. takže už mám zase svých 8 GB: Díky moc za pomoc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]