Nejste přihlášen/a.
Dobrý den občes se mi zobrazí tatio chybová hláška a nevím co stím když kliknu na přeskočit zobrazí se znovu ale s jiným kódem a když dám zavřít zobrazí se znovu takhle na to musím třeba 15x kliknout než se to už vypne... Neví te co s tím je?
děkuji za odpovědi...
hm nejak to nejde... úplně poslední pokus!
doplněno 22.06.12 20:43: Sláva ten obrázek se jmenoval error proto asi nešel vložit... tak jsem ho přejmenoval a už to frčí...
Běží Vám tam nějaká stará 16bitová aplikace nebo nějaká aplikace spouštějící se přes Příkazový řádek.
Koukněte se přes Start-Spustit-msconfig, co se Vám tam spouští.
Pokud nebudete vědět, co je důvěryhodné, tak si stáhněte a spustťte program RSIT. Obsahy obou dvou logů (info.txt a log.txt) mi pošlete přes vnitřní poštu nebo sem každý zvlášť vložte. Návod na použítí RSITu a odkaz ke stažení najdete zde (satáhněte tu 32 bit verzi): forum.viry.cz/...
Spusťte si Hijackthis (C:Program FilesTrend MicroHijackthis) a klikněte na Do a system scan only. Pak zaškrtejte následující položky:
O4 - HKLM..Run: [IMMON] "C:Program FilesIM MagicianVicamon.exe"
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
Pak klikněte na Fix checked.
Jinak doporučuju aktualizovat některé programy, jako Adobe Flash Player nebo Java. Jinak koukám, že tammáte google chrome, ten Vám byl vnucen při instalaci avastu. Nepoužíváte-li odinstalovat, zbytečně tam zabírá místo.
Adobe Flash Player stáhnete zde: filehippo.com/... a javu zde: filehippo.com/... (klikněte na Download latest version)
Dále si nainstalujte Malware Bytes Anti-Malware a udělejte úplnou kontrolu systému. Co najde, tak odstranit.
Mylsím, že za problémem bude stát ten IM Magician. Po kontrole tím Malware Bytesem zkontrolujte, zda-li je v seznamu Start-ovládací panely-Přidat nebo odebrat programy a zda-li na disku není adresář C:Program FilesIM Magician. Bude-li, odinstalovat, resp. smazat.
Koukám, že máte nedávno nainstalovaný počítač, že? Jinak ubuntu doporučuju spíš nainstalovat, než používat přes WUBI, přecijenom přes WUBI je to pomalejší, ale to nechám jen a jen na Vás, je to otázka vkusu
A ještě bych Vám doporučil nainstalovat firewall, používáte-li furt ten telnet a podobný. Centrum zabezpečení sice hlásí, že máte jako firewall avast! Free antivirus, ale to je blbost, protože avast! Free nemá v sobě firewall. A jestli jste se nechal nachytat na těch 20dní zkušební doby avast! Internet Security s tím, že jste se po 20 dnech vrátil k avast! free, tak to udělalo asi tento bordel.
Z kvalitních firewallů Vám můžu doporučit například Outpost firewall free nebo Comodo firewall (ne Comodo Internet Security- ten by se pak pral s avastem!). Případně pokud chcete jednoduchý firewall, můžu doporučit třeba PC Tools Firewall nebo Sunbelt Personal Firewall, který myslím už není vyvíjen (to nám to ti američtí imperialisté pěkně zkurvili kdysi náš kvalitní produkt z Plzně), ale myslím že pro méně zkušené uživatele je dobrý.
Pozn. připojujete-li se přes router či modem, který má v sobě zabudovaný firewall, tak stačí ten systémovej. Akorát zkontrolujte výjímky, doporučuju je zakázat nebo omezit jen na Diagnostiku sítě, maximálně nějakou vzdálenou plochu, používáte-li nebo torrenty, aby to šlo. Telnet nevím, jestli potřebuje výjímku, myslím že ne. Nastavení systémového firewallu najdete v Start-Ovládací panely-Brána firewall.
Moc děkuji za rady díky... Jinak Avast jsem odinstaloval protože začal blbnout... Tak jsem nainstaloval Microsoft Security Essentials.
A je vše teda v pořádku? Ještě bych počítač pročistil CCleanerem, hlavně registry, aby tam nějaké zbytky po avastu nestrašily. Jinak Microsoft Security Essentials je dobrá volba.
Ano Projíždím to CCleanerem a zatím nic nezlobí nenaskakuje... Ještě mám mensí dotaz al na ten jsem odpověď ještě nikde nanešel když mám ještě studené pc a zapnu ho tak se někdy zasekne a musim ho restartovat a takle je to třeba i 10X dokola Na zakl. desce nic vytklého ani spáleného... Ale zjistil jsem že v UBUNTU se to neděje
doplněno 25.06.12 16:01:stává se to jen když spouštím windows
doplněno 25.06.12 16:04: Na tomto pc mimochodem odešly y dva HDD... už jsou pryč mám tam teď ata 320GB. Když připojím něco navíc jako HDD nebo CD ROM tak mi to statní veci nedetekuju jako myslim bios...
Vy Ubuntu spouštíte přes Windows přes to wubi, ne? Zkuste vyměnit zdroj. Máte-li ho starší víc jak nějaký 4 roky, tka by se měl nechat zkontrolovat měřičkou, jestli nehapruje výkon. Ono takový vadný ikdyž "funkční"zdroj dokáže odpálit základní desku celkem v pohodě...
Možná bych zkusil otestovat paměti programem Memtest - memtest.org/... máte-li u sebe instalační CD nějakého toho Ubuntu, tak ho vložte do mechaniky a zvolte Otestovat paměti. Je-li to Ubuntu s Unity (myslím od verze 11.04), tak po nabootování vidíte černou obrazovku a dole ikonku panáčka v kroužku a klávesnici . Tak stiskněte šipku nahoru a ono by Vám ta nabídka měla vyjet. V tomto případě pak nemusíte stahgovat ten MemTest, protože ho ta instalačka Ubuntu obsahuje.
Problém může být však i v samotném zapojení, jedno zařízení musí být Master, druhé Slave. Nikdy nemůžou být na jedné kšandě současně dvě zařízení nastavené jako Master nebo jako Slave.
nene přes wubi jsem to jen instaloval janak to spouštím normálně při bootování.. jako výber operačního systému
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.