Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna podává více listů papíru

Od: kacule* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám problém s tiskárnou. Mám tis. Xerox Phaser 3140, když tisknu tak cca po 10 podaných listech začne podávat dva i tři najednou. Dělá mi to samozřejmě binec v tisknu a já pak musím celý domkument tisknout znovu (hlavně při tisknu oboustranně) a papíry se pak v tiskárně zaseknou. Nevíte čím by to mohlo být?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

Balík bapíru napřed prohnout v obou směrech, pak pečlivě srovnat a pečlivě vložit do zásobníku. Jednotlivé listy mohou být k sobě trochu přilepené a pak jeden, který jde do tisku povytáhne i další a pak to dělá psí kusy.

mowla*
hodnocení

2x

Máte tiskárnu v záruce? - reklamujte ji (a reklamujte ji opakovaně - nechte si vrátit peníze). . .

Už v záruce není? Smiřte se s tím - tohle u levných tiskáren není v podstatě vada, ale ´vlastnost´, tiskněte dokumenty na několikrát. Příčinou je ´levný´ mechanismus podavače - můžete jej vyčistit (zejména podávací válečky), ale dlouhodobě to nepomůže. Můžete používat hladší papír, ale i tak v podání více listů papíru semotamo dojde.

Chápu, že tohle asi není rada, kterou chcete číst - jenže už jsem se potkal s mnoha tiskárnami a nic lepšího se mi vymyslet nepovedlo...

doplněno 21.06.12 12:31:

To Bmbx: ;) Momentálně tisknu na Samsung CLX 2160N (prostě nechci inkoust) - a mám vyzkoušeno, že nesmím používat recyklovaný (chlupatý) papír, nejlepší ´chování´ tiskárny zajistí hlazený papír 90 g/sqm, nesmím mít v zásobníku listů méně, než cca 20 a více, než cca 100...

Vyčištění podávacích válečků od prachu pomůže, protože podavač na ´první hrábnutí´ papír vezme a na vrchním listu se neprotáčí až do promáčknutí ´důlku´ do dalšího(ch) listů (pak by vzal více)...

Ano - to ´promnutí´ balíku papírů pomůže... Zajímavé ale je, že u ´větších´ tiskáren tyhle problémy nejsou - strčím dva-tři balíky do zásobníku, nic neprohýbám - a funguje...

;) BTW - fotky si netisknu, obvykle chci A3 a více, takže ´fotolab´...

hodnocení

2x

To vůbec není otázka levných nebo drahých tiskáren, pokud podává tak je vše v pořádku, to že podává víc listů najednou je problém papíru, většinou jsou papíry slepené jak zmínil a poradil výše ladinpraha. Prohnout baliček na obě strany většinou postačí. Na reklamaci to rozhodně není :D

doplněno 21.06.12 11:47:

A podávací válečky se čistí když tiskárna nepodává, nebo podává jen částečně...

doplněno 21.06.12 12:39:

mowla:

Prošlo mi rukama taky mnoho tiskáren levných, drahých, s podavači u kterých by člověk ani nevěřil, že může fungovat a na podobný problém jsem narazil jen jednou v životě a kupodivu s úplně hlaďoučkým povrchem (křídový). Tazatel nepíše, že by tiskárna měla neuspěšné pokusy podávání, pak by mohl hrozit problém s "ďůlkem" a pak by bylo aktuální čistit podávací válečky. Ostatně napsal jsem to jasně - čistit, když nepodává, nebo podává částečně ;)

janok
hodnocení

0x

Může to být špatnou šířkou papíru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]