Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dny kdy jsem naposledy pracoval s HDD byly v době napájecího a obrovského datového kabelu. Dnes jsem dostal do ruky HDD od kámoše, ale je na něm nějak moc konektorů! Já osobně mám HDD zapojený na první a druhý konektor z leva. Ten první má jen čtyři dráty takže je to napájení a druhý je datový. V PC má i drát pro třetí konektor.
Na jaké konektory mám HDD zapojit? 2 a 3 nebo 1 a 2 nebo na 1,2,3?
Díky za radu.
doplněno 21.06.12 07:42:Ještě foto
doplněno 21.06.12 07:43:A teď jsem si všimnul že nemá nastavení slave, master...
Přepínání master / slave bylo na ATA HDD pokud se zapojily 2 HDD na jeden datový kabel, SATA disky se na jeden datový kabel připojit nedají a proto to přepínání nemají. Co se týká napájení bylo napsáno výše, zapojit 1 nebo 3 dle toho jaký je k dispozici konektor, 2 konektor je datový.
Tady bych oponoval. V počítači mám cca dva roky HDD 640Gb (580Gb), který má pouze konektor 1 a 2 a přesto je tam jumper na nastavení! nevím teda proč, ale je tam.
doplněno 21.06.12 12:45:Takže pokud mám jen tři sata sloty tak více HDD nejde nijak připojit? (Já připojím 4 mám 3x sata a jednou ten velký starý konektor.)
doplněno 21.06.12 12:48:Bude velké zrychlení, pkud dám na 80GB HDD windows a na 640GB si dám data? Nebude to jak win na SSD, ale něčemu to pomůže ne? Říkejme HDD 80GB disk A a 640GB disk B.
Kdy to bude nejrychlejší (počítač)?
1) Na A dám win a programy a na B osobní data
2) na A dám win a na B programy a data
Díky
Připojíš 5 - 3x SATA a na ten starý konektor můžeš připojit 2 master a slave
Osobně bych dal na A win a programy a na B data, ale ať to zapojíš a nainstaluješ jakoliv tak nečekej nějaké zvláštní zrychlení
Tak jsem o tom přemýšlel a nechce se mi přeinstalovávat windows. Budu ho tedy používat jako zálohu pro fotky a dokumenty.
A ještě pár statistik mojich HDD. Můj HDD má najeto cca 360 dnů a 1000 roztočení ploten.
Ten od kámoše o sobě říká, že ho často vypínali: najeto cca 170 Dnů a 9000 roztočení ploten.
A teď otázka. Který HDD je více opotřebený? Ten můj je asi opotřebenější, protože více pracoval. Ale ten od kámoše se zase musel hodněkrát načíst a rozjet. Jaký je váš názor?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.