Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozdělit hdd?

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 4 změna:

dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak rozdělit hdd v notebooku na jeden systémový a jeden datový oddíl, tedy na 2 oddíly, ale tak aby zůstala zachována skrytá partition operačního systému. mám windows 7 64bit a zatím se mi nepodařilo najít ani program pro tento systém. nevím zdali by se to nedalo udělat pod správou disků v počítači, moc si na to netroufám. je tam jeden nepojmenovaný oddíl určený pro obnovení (pravděpodobně skrytá partition), spouštěcí oddíl C, a nepojmenovaný "systém reserved" (systém, aktivní, primární oddíl). potřebovala bych rozdělit to C na 2 oddíly, aby jeden fungoval pro systém, programy atd. a druhý pro zálohu dat. předem děkuji za Vaše odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já veškerý věci s HDD dělám Acronisem, je sice placený, ale dost dobrej. On to umí ten správce disků ve Win 7, ale nevím, nepoužívám ho.

zakovadrahoslava*
hodnocení

tento program bohužel ale nepodporuje můj systém, už jsem takhle zkoušela instalovat partition magic, ale házelo mi to chybu nekompatibylity. klidně bych to udělala v tom správci, ale pravděpodobně to je práce pro IT.

Mám Acronis Disk Director nainstalovaný ny stejným systému co máš ty, tedy Win 7 64 bit a nebyl s tím problém.

Ale ani v tom správci to nebude žádný velký problém, ovšem jako se vším a u jakékoliv práce s HDD to platí dvojnásob, napřed zálohovat vše co je duležitý a až potom se v tom hrabat.

Na druhou stranu, kdo nic nedělá, ten nic nezkazí.

bena*
hodnocení

0x

Program je na to ve Windowsu, klikněte na Start, pravým tlačítkem klepněte na položku Počítač a z nabídky zvolte příkaz Spravovat. V novém okně poté v levé části klepněte na položku Správa disků. Tam to lze upravit. Ovšem, nejste-li moc zkušená, přenechal ybch to někomu, kdo tomu víc rozumí, aby se nestalo něco špatného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]