Nejste přihlášen/a.
Ahoj, na NTB se objevuje modrá obrazovka. V servisu jí řekli, že je to "modrá smrt"a notebook je neopravitelný.
Dělá to u notebooku Fujitsu Siemens amilo xa 2528. Dokázal by někdo poradit, co by se s tím dalo dělat?
Prosím ale o trpělivost a stručné rady, nejsem žádný počítačový expert. Notebook jsem zkoušel několikrát zformátovat a znovu nainstalovat Windows Vista Home premium. Jednu chvíli běžel v pohodě a po pár hodinách to opět hodilo modrou obrazovku.
Info o BIOSU:
BIOS Version: 1. ON-4C15-000F
BIOS Vendor: Phoenix
CPU Type: AMD TUrion 64
CPU Info: X2 Mobile technology TL-60
Předem jsem moc vděčný za jakoukoli radu.
imgur.com/...
Ten odkaz, to je na tu modrou obrazovku, co Vám to háže? A to tam je takové písmo? Jestli ano, tak se mi to moc nezdá. Pokud ne, vyfoťte ji a vložte sem.
Osobně bych tam zkusil nainstalovat nějakou linuxovou distribuci a pokud nebudou problémy, tak ji používejte. Více o Linuxu najdete tady: http://proc.linux.cz Osobně doporučím distribuci Xubuntu - www.xubuntu.cz
Může opravdu jít o ´mrtvý notes´ (BTW - "modrá smrt" označuje právě tu modrou obrazovku, nic jiného) - to, že chvíli běží není až tak důležité, příčinou může být vadná RAM apod.
Na druhou stranu může jít jen třeba o problém s přehříváním či ovladači.
Vzhledem k tomu, že "nejsi žádný počítačový expert" bych doporučil svěřit notes jinému servisu (nebo šikovnému kamarádovi) na vyčištění a instalaci buďto jiných Win (je možné i to, že HW ´blbne´ právě s ovladači Vist) a nebo - jak doporučuje kolega, nějaké distribuce Linuxu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.