Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřeboval jsem, abych měl alespoň 1 internetový prohlížeč zaheslovaný, když v něm mám uložená všechna hesla. Podle netu jsem tedy použil program Protect Exe, který zahesluje spouštěcí exe soubor a ten poté vyžaduje heslo. Používal jsem Operu, zahesloval ji a zřejmě jsem se překlepl a už se do ní nedostanu, protože nevím to "překlepnuté heslo". Opera ani nešla odinstalovat, když dám v ovládacích panelech odinstalvoat, chce to opět s tím programem heslo. Dlouho jsem ale chtěl přejít na Chrome, proto jsem to neřešil. Začal jsem používat chrome a dal tam opět heslo. Vše celý den fungovalo, při spuštění chtělo heslo, zadal jsem, spustilo to chrome. To Opera hodila hlášku špatné heslo a nic. No a dnes zapnu PC, chci chrome, zadám heslo, pak OK a nic to nenapíše, nic neudělá, chrome nespustí. Už jsem zoufalý, už se smířím i s prohlížečí bez hesla, ale chci nějaky - buď operu nebo chrome zpátky. Jak? Jak odinstaluju prohlížeč nebo prolomím ten program s heslem? Teď jsem ve Firefoxu a to opravdu nechci. Děkuji!
Protect.exe Vám vytvořil záložní soubor původního programu s příponou .bak. Zkopírujte nebo přesuňte zálohu do jiné složky, odmažte příponu .bak a soubor Opera.exe přesuňte zpět do složky s Operou. Systém Vás upozorní, že soubor již existuje, a zeptá se, zda jej chcete přepsat. Potvrďte, že ano. Vše by mělo být v pořádku i bez restartu, ale restartem nic nezkazíte.
- Já podobné záležitosti řeším (tam, kde to jde) portable verzemi na flashdisku. Tyto programy ukládají do "svých složek", nezapisují žádné záznamy do registru. Nebylo by řešení pro Operu (Chrome neznám, zkusila jsem jej, ale protože mi nevyhovoval, odinstalovala jsem jej).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.