Nejste přihlášen/a.
Včera se mi v notebooku zhroutily Windows a chci se zeptat, jestli může být příčinou zanedbaná defragmentace a kontrola disku (diagnóza od známého) nebo je problém jinde? Notebook je z roku 2009, před rokem jsem investovala do rozšíření RAM z 2 na 4GB a HDD z 250 na 500 GB a z Windows XP jsem přešla na Windows 7. Stejný problém potkal i můj předchozí notebook, a tak si říkám jestli je to prostě "opotřebením" nebo za to můžu já. Ještě mě jako příčina napadl nějaký virus, ale nevím (mám Avast a bez mučení přiznávám, že jsem kontrolu až tak často nedělala, na to, že jsem připojená na internet). Nemůžu se rozhodnout, jestli notebook nechat spravit nebo jestli si už koupit nový. Prosím poraďte.
Co znamená "zhroutily"? - nenaběhnou? Na vině nedostatečná ´údržba´ (čištění tempů, defragmentace aj.), ale současně může být příčina úplně jinde...
Pokud na notesu nemáš data, jež bys chtěla zachránit, reinstaluj Win (po dvou letech si to i ´zaslouží´). Pokud tam data nějaká máš, doporučuju buďto notes nabootovat z CD (např. Live distribucí Linuxu - viz - linux.cz/... a nebo se můžeš pokusit o opravu stávající instalace (instalačním CD, volba Oprava či Repair). Pak data stáhnout (na CD/DVD, flash a nebo externí disk) a stejně Win reinstalovat.
Notes z 2009 sice mohl ´umřít´ i hardwarově, ale vzhledem k výdrži počítačů ve svém ókolí´ to považuju za nepravděpodobné - a pokud ti jinak (výkonově) k práci postačuje, není důvod jej měnit.
Vůbec mi nenaběhnou Windows, takže notebook není provozuschopný Předtím běhal jako čamrda a najednou tohle
Zálohovat data z notebooku, spustit instalačku Windows a nainstalovat nový systém a taky rozdělit disk na oddíli (systém a data)
2 roky nepřeinstalovaný systém je už špatný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.