Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravidelné pruhy

Od: loutocky* odpovědí: 6 změna:

dobrý den - u tiskárny Canon pixma MP 500 jsem poslední dobou musel často před tiskem čistit (i jednou hloubkově) a tisk byl OK. Nyní se však neustále objevují pruhy.Čištění nepomáhá. Na radu internetu" jsem vyjmul tisk.hlavu a vyčistil ( 3x),naposledy jsem ji nechal přes noc v kapalině,kterou jsem dostal při koupení inkoustu (na doplnování inj.stř.)-růžová barva. Ani destilovaná voda nepomohla,ani líh. Pruhy jsou stále stejné- pravidelné.

Tak nevím zda je to tisk.hlavou nebo je problém někde jinde. Děkuji všem rádcům za odpovědi

Pravidelné pruhy

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ovladače to tutově nejsou, tenhle test umí tiskárna bez PC, když je to takto pravidelné tak to není ani ucpaná hlava. Navíc to dělají všechny hlavní trysky - jednoznačně elektronika, typoval bych to na přívodní vodič do hlavy - obsahuje společné vodiče pro různé barvy, protože hlava má několik set trysek a ten vodič ovládá trysky mnohem menším počtem vodičů, nebo elektronika hlavy.

loutocky*
hodnocení

děkuji; tak aspon nemusím nic řešit. Ještě jsem zkusil tisk.hlavu vystavit páře,ale to je totální konec. Tiskárna hlásí,že má špatnou hlavu. a už netiskne ani s pruhy. ani neskenuje. Někdo tu páru radil,tak jsem naletěl. Také jsem zkusil koupit starou Ip-4300 se stejnou hlavou (9600x2400 - 5 ink.),ale i tento pokus nevyšel- hlava je jiná a nepasuje. Ale díky Vám alespon vím, že to hlavou asi není a nemá cenu se dále snažit o zprovoznění a je lepší koupit novou tiskárnu. Asi to bude MG 5150 ,je levnější než nová hlava.

To že, má hlava stejné rozlišení a stejný počet inkoustů neznamená, že je stejná. Vystavovat hlavu páře je blbost, navíc jak jsem psal, pravidelné pruhy nemohou být způsobeny ucpáním, kdopak kdy viděl aby se ucpaly trysky pravidelně a ještě k tomu na všech barváchnajednou? Nehledě na to, že první se ucpávají trysky na těch světlejších barvách - tiskárna má sice 5 inkoustů, ale má 2 sady jemnějších trysek co tisknou ty světlejší pruhy purpurové a azurové barvy (takže dohromady 7 sad trysek). Žlutá má jenom jedny trysky protože je dost světlá a černá taky jenom jedny prorože tiskna jenom tmavé odstíny černé, světlé odstíny černé (šedá) se tvoří mícháním barev. Hlava je hodně drahá a vůbec není záruka, že by se koupí nové hlavy problém odstranil. Já jsem si kdysi takto naběhl, koupil jsem hlavu, protože ta původní byla zjevně ucpaná (zkouška profouknutím) a nová se okamžitě ucpala taky - takže si myslím, že stejně byl problém v elektronice (asi dávala do hlavy nesprávné signály) a nová hlava se ucpala "zapečením" inkoustu. Tiskárny Canon totiž používají metodu tisku zvanou (BubleJet) což je chvilkové prudké ohřátí inkoustu a ten vyprskne směrem k papíru, proto je nebezpečný i chvilkový tisk bez inkoustu (trysky se spálí) nebo ucpanou hlavou (inkoust se v tryskách zapeče). U Canon tiskáren jsou trysky hodně malinké a jemné, vždyť taky žádný výrobce inkustových tiskáren nenabízí tak vysoké DPI ;)

loutocky*
hodnocení

ted mám strach koupit opět "9600x2400"- z důvodu malých trysek(ucpání). Ta moje (MP 500) byla dobrá několik roků a tenkrát stála okolo 6500.-. A nakonec vlastně ani nezkončila svou pout ucpáním trysek ,ale jinou závadou. Tak co zvolit? C 5150 nebo C 3150...nebo ještě jinou? Dnes je hodně možností / alza.cz/... Když jsem se před lety rozmýšlel,tak jsem toužil po kvalitních fotkách,proto to byla 9600x2400,ale možná se ani nepozná z fotky, jaké rozlišení měla tiskárna.(?) Ani nevím zda se pozná u laserové a zda zvolit laser nebo ink.?

hodnocení

2x

Běžná laserovka je na fotky absolutně nevhodná, na kvalitní foto stačí 300DPI, to že inkoustovky mají tísíce DPI je dobré proto, že inkousty mají jen jednen odstín od každé barvy a těmi tísíci DPI dělají polotóny, takže vlasně jeden pixel fotky se skládá z desítek kapiček. Canon je v inkoustovkách absolutní špička ve fotografickém tisku, takže není co řešit a kvalitou tisku jsou v dnešní době jejich modely téměř srovnatelné. Hlavní rozdíl je v ekonomice tisku, kdo tiskne hodně, musí si rozhodně pořídit tiskárnu s dělenými inkousty.

wallkysek*
hodnocení

0x

Buďto je chyba v elektronice uvnitř nebo v tiskové hlavě a v nejlepším případě jen v ovladačích, zkusit přeinstalovat ovladače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]