Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopírování, vynechání 0

Od: kimnator* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
na této adrese: ulozto.cz/...
mám soubor, se kterým potřebuji poradit. Na listě values, ve sloupci CREDIT. Tyto hodnoty potřebuji automaticky překopírovat do listu MT80, sloupce premium (sloupec A). a teď nastává ten problém, se kterým si nevím rady. Tyto testy dělám zpětně, tudíž znám budoucnost, ale do další budoucnosti nevidím, tak nevím jaké prémium dostanu. Když obchod nevyhovuje nastaveným filtrům, tak ho neotvírám a prémium je 0. Může být 1 v řadě, může být 10 v řadě. To já nevím. Když si budu zapisovat v reálném čase, tak použiji pouze bunka = bunce, manualne dopisu, kdyz bude 0, v tom nemam problem.. Ale jelikoz mam techto zpetnych testu spousty a k jejich analyze potrebuji automatiku kvuli velke uspore casu, potrebuji poradit s nasledujicim. Chci, aby se mi, kdyz je ve sloupci credit 0, prekopiroval automaticky dalsi radek, kdyz jsou dve nuly za sebou, tak dalsi radek, kdyz tri, tak dalsi radek.. atd. proste 0 uplne vynechat. nevim, jak si s tim poradit.. dekuji moc za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Nerespektoval jste moji výtku v minulém dotazu, provedl jsem tedy úpravu v původním souboru...

Nevím také, jestli jsem správně pochopil Váš požadavek, ale mrkněte na to:

ulozto.cz/...

doplněno 16.06.12 19:01:

Špatně jsem pochopil zadání, ještě se na to večer podívám...

kimnator*
hodnocení

omlouvám se, zapomněl jsem na to. Takhle to bohužel nejde, nesmí tam být mezera, když je v řádku 0, zkopíruj řádku následující. Já tohle všechno umím, ale neumím sestavit tu funkční smyčku, protože nul může přijít v řadě více, navíc mohou být promíchány jedničkami. Když se podíváte, tak vaše řešení správně porovnává hodnoty, ale když jste zkopíroval vzorec, mimo tabulku, začalo to brát automaticky 0 a dále už velká tabulka nepočítá.

dzordz*
hodnocení

0x

No "algoritmus" bude asi takový, že si do jednoho sloupečku budu zapisovat čísla řádků, kde jsem nalezl to, co chci, a to tím způsobem, že začnu hledat až od řádku, jehož číslo jsem si zapsal posledně. Tzn najdu na třetím, napíšu 3, o řádek níž hledám od 3, najdu na čtvrtém, píšu 4, na dalším řádku hledám už rovnou od 4, najdu na 8, píšu 8, o řádek níž hledám od 8 dál... Ve vedlejším sloupečku pak prostě zkopíruju hodnoty (nebo názvy nebo podle čeho to identifikujete), které se vyskytujou na řádcích 3, 4, 8..

kimnator*
hodnocení

Velice děkuji za odpoved, mohl byste navrhnout reseni se vzorci. funkce vyhledat neni moje silna stranka.. dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]