Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutí PC při pouštění videí

Od: hrusticka05 odpovědí: 19 změna:
Dobrý den.Mám úplně stejný problém.Poslední dobou mi také neustále padá PC při spuštění videí.Už si s tím nevím rady.Když pustím video třeba na youtube tak se počítač sekne a sám se restartuje.Dříve to šlo vše jak mělo.Poradíte prosím?Nejde mi vložit obraz z programu HARDWARE MONITOR klávesou Prsc se mi to nedaří.Zkusím poslat alespon text.Děkuji za odpověd.Hruška

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Zadejte to zde do vhledavače,v pravo nahoře a vyskočí Vám spousta návodů jak to řešit.Může to mít hodně důvodů,od vadné grafiky,teploty až třeba po špatný dotek nějaké komponenty v PC.Zkuste na začátek aktualizaci prohlížeče nebo obnovu systému a uvidíte,zda to nepomůže.Start Všechny programy Příslušenství Systémové nástroje Obnova systému...

bena*
hodnocení

0x

Hezký den, po stisknutí klávesy PrintScreen, musíte otevřít Malování, tam kliknout na Úpravy → Vložit. Pak obrázek uložje jako PNG nebo JPG, aby to sem šlo nahrát.

Podle mého názoru bude problém v hardwarové akceleraci, pro začátek bych ji zkusil ztlumit. Máte-li Windows 2000 nebo XP, postupujte tato: Start-Ovládací panely-Zobrazení-Nastavení-Upřesnit-Poradce při potížích.

Ve Windows Vista nebo Windows 7 postupujte takto: Start-Ovládací panely-Vzhled a přizpůsobení-Zobrazení-Rozlišení zobrazení-Upřsnit nastavení-Poradce při potížích.

doplněno 16.06.12 09:31:

Předpokládám, že máte nejnovější verzi vašeho internetového prohlížeč. Kdyžtak ještě přeinstalujte Adobe Flash Player - verzi pro Internet Explorer stáhnete zde: filehippo.com/... ; pro alternativní prohlížeče (Opera, firefox, Safari, atd.) zde: filehippo.com/... (klikněte na Download Latest version)

hrusticka05
hodnocení

Dobrý den.Jak mám prosím otevřít malování abych mohl nahrát ten obrázek z kontroly?Vše mám aktualizované a dělá mi to stále jak v Exploreru 8 tak v google chrome.Stále se mi sekají videa i když snížím hard.akceleraci.Děkuji Hruška

bena*

Malování najdete v start-programy-Příslušenství-Malování. Pak je to snad jasné, psal jsem to výše.

Osobně bych se na to podíval přes RSIT, jestli v počítači není nějaká neplecha nebo nepořádek. Tady najdete návod a odkaz ke stažení: forum.viry.cz/...

Log.txt i info.txt mi pošlete emailem na honza (tečka) bencik (zavináč) seznam (tečka) cz. Oba soubory najdete v Tento počítačMístní disk C: sit

maci*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

ráda bych se zeptala na podobnou věc. OS Windows 7 home premium, asi 3 týdny mi začlo totéž, tedy vypnutí PC bez varování při přehrávání jakéhokoli videa (ať už youtube, film přes Arcade, nějaké videjko ve winampu či Window media playeru, dokonce vadí i skype). Původně jsem myslela, že je to virus, protože příteli začal počítač dělat totéž, ale Avast tedy nic nenašel, přítelův antivir též ne, ale netuším, co tam má, Avast to není. Tak jsem si říkala, jestli třebas nějaká aktualizace systému to nezpůsobuje... hlavně netuším, co s tím...

bena*

Aktualizace systému je skoro nutné instalovat, chodit s neaktualizovaným Windows chodit na internet je trošku hazard.

Zkoušela jste snížit tu hardwarovou akceleraci či ji stáhnout na minimum? Zkoušela jste vůbec ty rady výše? Pokud nic nepomohlo, tak mi pošlete ty logy z RSITu, emailem honza tečka bencik zavináč seznam tečka cz (takto to píšu záměrně, kůli robotům, nechci mít schránku plnou spamu), eventuelně je vložte sem (ale většina místních moderátorů poradny to tady nerada vidí).

sinner
hodnocení

0x

Zdravím , jakou máte grafickou kartu celkem bych tipoval že od AMD...

maci*

No, pokud můžu věřit tomu štítku na notebooku, tak je to Intel HD Graphics, nic dalšího tu nepíšou. Mě zaráží, že počítač funguje přes rok bez problémů a bez toho, aby se s nim něco zásadního udělalo začne zlobit.

torr
Mozna by stacilo napsat nazev noteb.
ch*

Zdravím mám úplně stejný problém na HTPC MSI Media Live. Mám win xp se všemi ovladači přímo z webu MSI. Počítač jde naprosto bez problémů, přehrává hudbu, filmy z hdd či DVD prostě pohoda. Když chci ale přehrát seriál z iVysilání české televize ve flashi, tak se mi PC po chvilce samovolně vypne. Zkoušel jsem přeinstalovat win ale pomohlo to cca na dva týdny a pak se problém vyskytl opět (a to mám zakázané aktualizace, ve flashi mám zákázanou HW akceleraci a nastavenou-sníženou akceleraci grafické karty). Už jsem z toho fakt zoufalej bo někdy se PC vypne třeba po minutě někdy třeba až po 5 vyjímečně i po 10 minutách. Přitom při jiné činnosti je PC naprosto vpoho. Nevíte prosím někdo co stím?

bena*

Proč máte zakázané aktualizace? Aktualizace by měly být vždy povoleny, zalepují díry v systému, které se dají snadno zneužít a věřte tomu, že sebelepší antivir nebo komplexní bezpečnostní balík typu Internet Security Vás 100% neochrání. Nejlepší obrana je vždy prevence, a tou aktualizace jsou.

A jaký internetový prohlížeč používáte?

ch*

Aktualizace mám zakázane z důvodu "podpultového nákupu operačního systému" a prohlížeč používám Google Chrome. Jo a teď jsem zjistil, že to dělá i při přehrávání na Youtubu. Celkově mě přijde, že Pc něják moc topí, ale nvím, čím to otestovat či co kde a jak změřit. :-/

bena*

S Google Chrome jsou teď docela problémy, konkrétně s Flashem, zkuste jiný prohlížeč, třeba Internet explorer 9 nebo Operu či Firefox. Navíc Google chrome odesílá vaše citlivá osobní data do googlu, kde pak jsou různě využívána a to by se mě zrovna moc nelíbilo.

Pokud máte nelegální Windows, zkuste Linux. Nelegální a neaktualizovnaý Windows znamená děravý Windows, a to znamená, že budete náchylnější k infekci a opravdu věřte tomu, že sebelepší antivir Vás neochrání, hackeři jsou napřed, nejdřív dokážou zareagovat aktualizace (buď zalepí díru nebo nějakou funkci, která má díru dočasně zakážou)a pak se teprv zmátoří antivirové společnosti. A to může být kolikrát pozdě. A pokud je Windows cracklý či jinak je obejita aktivace, můžete mít i klidně otevřená zadní vrátka systému ,která mohou být též různě zneužita, dokonce jsou i známé případy, že takové počítače se staly tzv. bílými koňmi a to už pak je průser. V lepším případě se můžete stát například šířitelem poplašných zpráv (HOAX) nebo šířitelem nevyžádaných zpráv (SPAM).

Zvažte tedy buď zakoupení Windows nebo přechod na Linux. Více na http://proc.linux.cz Zde jsem se o linuxu trošku rozepsal, kdyžtak si to přečtěte a zvažte: poradte.cz/...

Opravdu nelegální systém je zdrojem různých problémů, které dlouho nejsou vidět, vše běží potichu napozadí, ale časem to může prasknout.

ch*

Omlouvám se že píši až nyní ale byl jsem mimo.

Zkusím tedy flash pouštět přes Firefox a uvidím, no. Myslel jsem ale že všechny prohlížeče používají stejný flash player. Takže toto mě ani nenapadlo. Je to ale dobrý tip a určitě to vyzkouším.

Jinak jen pro vysvětlenou. Mám doma 3 notebooky a na všech mám legální OS. I HTPC jsem kdysi kupoval s operačním systémem (byl tam myslím XP Media center 2005). Bohužel jsem hned nenalepil štítek na bok casu a při stěhování se mi někam zatoulalo instalační CD i s licencí. Určitě jsem ho nikde neztratil, jen jsem ho prostě někam založil a teď ho vůbec nemohu najít. Proto jsem při posledním přeinstalování OS musel nainstalovat "podpultovou" verzi a zakázal jsem aktualizace. Na takto starý stroj ale určitě nový systém kupovat nebudu. Upřímě čečeno pocit z mého počinu nemám špatný. :-D

S aktualizacema to ale ještě něják vymslím. ;) Každopádně děkuji za radu.

bena*

Google chrome má Flash Player nějak integrovaný a má malinko odlišný od Firefoxu, Opera a Safari a trošku odlišný ještě od IE.

Ono, licenční klíč lsoučasného systému ze zjistit pomocí různých utilitek, například Getproduct key. Mám ho na flešce, protože je přenosný a jak jste psal, spousta lidí má i ten licenční klíč někde zahrabaný, tak pomocí toho zjistím ten klíč a podle toho, co tam je nainstalované (jestli XP Home, nebo Vista Ultimate,...), buď vezmu vlastní originální disky nebo zavítám na Ulož.to a podobné a odtamtud stáhnu ten otisk disku ISO, který vypálím a z toho nainstaluji systém.

A co to máte za podpultovku, smím-li se zeptat?

No, pokud je starý stroj, zkusil bych na zkoušku nainstalovat Xubuntu Linux (nebo Lubuntu Linux, pokud to opravdu starý stroj), myslím si, že počítač s tímto systémem poběží svižněji, mám to vyzkoušené. Linuxu se nemusíte bát, je zdarma, v češtině a hlavně oproti Windows si ho nemusíte brzdit antivirovým&antispyware programem, firewall prakticky taky nebudete potřebovat, defragmentovat disk nemusíte, protože Linuxový souborový systém Ext4 oproti WIndowsáckému NTFS netrpí fragmentací, nemusíte čistit registr, protože Linux nic takového nemá a taky čistit disk nebude potřeba, bordel z prolhížení internetu si můžete smazat prostřednictvím internetového prohlížeče.

Nejste-li vášnivý hráč komerčních her nebo neděláte opravdu něco speciálního, neobvyklého doma, tak Linux bude pro Vás zřejmě lepší volba. Nainstalovat ho je jednoduché, myslím si, že to zvládne i laik. Jen teda pak, pokud máte zařízení, které Linux přirozeně nepodporuje, tak hledat ovladače je trošku těžší a tady laik bude mít problémy, ale zatím jsem se setkal na starších strojích, že problém vůbec nebyl. Zkuste tedy ten Linux. Už jsem ho doporučil několika lidem, kteří měli starší stroj a měli tam nějaké WIndows 98 a podobné prošlotiny a poděkovali mi. A ti, co měli podpultovku (pěkný výraz pro nelegální systém), tak většinou se rozhodli pro Linux (ono distribucí Linuxu je mraky a je opravdu z čeho vybírat, spousta je v češtině a drtivá většina zadarmo)a zatím jsem problémy nezaznamenal, některým se líbil i víc, než WIndows.

ch*

S tím flash playerem jsem to nevěděl. Žil jsem v domění že všechny prohlížeče používají stejný player. Jak jsem psal - zkusím to a uvidím.

Z nainstalovaného OS se možná produkt key vytáhnout dá, ale já už tam mám bohužel nainstalovaný jiný OS, tudíš původní klíč už nezjistím.

Měl jsem tam původní XP Media jenže na jaře mi z ničeho nic odešel HDD. Tudíš jsem ho vyměnil za nový a nainstaloval jsem win7(nelegál) neboť jsem nenašel již zmiňovany licenční klíč. Bohužel PC se začal při flash videu vypínat. Tak jsem myslel že tento stroj prostě win7 neutáhne. Takže jsem se vrátil k obyč win XP + SP3 (opět nelegál). Problém s flash videem to však nevyřešilo.

Jinak stím Linuxem nevím nevím. Nikdy jsem tento systém ani nezkoušel. O mě nejde já na TV skoro nekoukám, bo nemám čas, jde o nanželku a děti které jsou rády, že se zorientují v prostředí Windowsu. Jinak až budu mít chvilku tak se pokusím zlegalizovat win upraveným biosem. Nicméně to že se PC vypíná při flashi určitě nebude tím ze nemám legální OS. No zkusím, jak jste radil, ten jiný prohlížeč a uvidím. Jinak pokud bude problém nadále trvat tak asi pořídím zázračnou krabičku s Androidem, která flashe zvládá v pohodě, stojí pár korun a proti HTPC má nesrovnatelně nižší odběr el. proudu (a základní věci media centra též zvládne).

Zatím díky

Jinak tu jsou parametry mého HTPC (zas až tak tragický stroj aby nezvládal flash a win xp to myslím není):

Processor Support

. Support AMDR Athlon 64 X2, Athlon 64 and Sempron in the Socket AM2 package.

Supported FSB

. HyperTransport supporting speed up to 1GHz (2000MT/s)

Chipset

. North Bridge: nVidia® C51PVG Chipset
. South Bridge: nVidia® MCP51 Chipset

Memory

. Supports DDR2 400/533/667/800 DRAM (4GB Max)
. 4 DDR2 DIMMs (240-pin, non-ECC / 1.8V)

LAN

. Supports 10/100/1000 Fast Ethernet LAN by Vitesse® VSC8601

IEEE 1394

. Chip integrated by VIA® VT 6308P
. Transfer rate is up to 400Mb

Audio

. Chip integrated by Realtek® ALC883
. Flexible 8-channel high definition audio with jack sensing
. Compliant with Azalia V1.0 Spec

IDE

. Supports 2 IDE ports by nVidia® MCP51
. Supports Ultra DMA 66/100/133 mode
. Supports PIO, Bus Master operation mode

SATA

. Supports 4 SATA2 ports by nVidia® MCP51(2 SATA2 ports only for Media Live)
. Supports storage and data transfers at up to 300 MB/s
. Support RAID 0, 1 or JBOD

Floppy

. 1 floppy port
. Supports 1 FDD with 360K, 720K, 1.2M, 1.44M and 2.88Mbytes

Connectors

. Back Panel
- 3 Component Video Out (RGB)
- 8 Audio RCA Out (for 8-channel audio support)
- 1 HDMI
- 1 Digital Video Out (HDMI)
- 4 USB 2.0 Ports
- 1 IEEE 1394 Port
- 3 AV Out
- 1 S-Video Out
- 1 SCART Out
- 1 Graphics Card Out (D-Sub)
- 1 LAN Jack (RJ45)
- 1 Digital Audio Out (Coaxial)
- 1 Digital Audio Out (Optical)

. Front Panel
- 1 Headphone (Green)
- 1 Microphone (Pink)
- 1 IEEE 1394 Port
- 2 USB 2.0 Ports
- 4 Slots 3.5" Memory Card Reader

. On-Board Pinheaders
- 2 USB 2.0 Pinheaders
- 1 CD-In Pinheader
- 1 TV-Out Pinheader
- 2 SPDIF-Out/In Pinheaders
- 1 Graphics Card Pinheader

VFD

VFD (integrated Bluetooth v2.0+EDR and Wi-Fi/IEEE802.11b+g, Optional)

Slots

. 1 PCI slot
. Supports 3.3V / 5V PCI bus Interface

Form Factor

. Standard Micro-ATX (24.4 cm X 24.4 cm)

bena*

Jo, zkuste ten Firefox nebo Internet Explorer 9 a uvidíte.

S tím klíčem - to jsem psal do budoucna, kdyby náhodou.

Xubuntu není tak odlišné od WIndows, člověk, který pracuje s WIndows, tak nebude mít problém po několika minutách se v Xubuntu zorientova,t vždyť je to Linux pro běžné lidi.

Na tenhle počítač bych klidně dal i Ubuntu, ale obávám se, že zvyknout si na něj je pro běžného člověka naučeného na WIndows je trošku problém, proto bych doporučil Xubuntu, ke kterému se začlo dost přesouvat linuxáků, protože většina jich je ve vzhledu konzervativních, takže pro ně je klasika jedna lišta dole (nebo nahoře), případně druhá dole jako panel pro rychlé spouštění programů nebo seznam spuštěných programů. Takže bych tam zkusil dát Xubuntu - mimochodem, to Xubuntu si můžete vyzkoušet bez instalace přímo z CD, jen bude trošku pomalejší, přecejenom rychlost CD/DVD není tak vysoká jako rychlost pevného disku.

P.S.: A pokud si budete chtít kupovat tablet, tak si nekupujte s Androidem, protože ty levné tablety moc nevydrží a nejsou moc výkonné. Dražší tablet s Androidem je už lepší volba, ale to už Vás vyjde výhodnějši iPad, protože Android si musíte brzdit antivirem nebo nějakým mobile security, protože pro Android denně vznikají nové viry a nejednou jsem četl, že Android bude za chvíli na tom stejně jako počítačový Windows ze stránky bezpečnosti. Ono už teď je virů pro něj nejvíc, takže to není žádný výmysl.
Vždy ten operační systém, který má největší tržní podíl, tak je pro něj nejvíce virů, protože se na něj hackeři zaměřují, protože je to pro ně lukrativní. Proto třeba taky pro Ubuntu viry prakticky nejsou (ano, pár jich je, ale všechny jsou staré).
Sice aplikací pro Android je více, než pro iPad, ale když si to vezmte, drtivou většinu běžný člověk nevyužije, protože to jsou opravdu tolikrát, s prominutím, takové píčoviny, že si to normální člověk ani nenainstaluje. To je tak pro děti, takové prdící postavičky nebo aplikace zapalovač, kterou když spustíte a přejedete přes obrazovku, tak se zapálí a nebo naopak zaklapne.
Pokud by jste chtěl takového něco mezi tabletem a notebookem, zkuste dražší variantu Microsoft Surface s operačním systémem Windows 8 Pro, což je (no vlastně bude) klasický operační systém pro klasické počítače, takže tam by měly jít běžné programy, co jdou do běžných počítačů. Já přemýšlím, že bych si to možná koupil, když mi doslouží stávající notebook.

Ovšem, budete-li si chcete kupovat chytrý telefon, tak taky s Androidem ne, tam je ještě větší riziko nákazy viry a to jsou viry, které i třeba posílají premium SMS (takové ty 900 xxx za 3 - 99Kč), takové viry opravdu jsou a existují. Pokud nový chytrý mobil, tak buď se systémem WIndows Phone, například Nokia Lumia (sám mám Lumii 800 a to je opravdu fajnovej telefon), protože pro Windows Phone viry nejsou a myslím, že pokud budou, tak jich bude málo, protože Windows Phone nebude mít nikdy tak vysoký tržní podíl a hlavně pro WIndows Phone je taky spousta aplikací, takže je z čeho vybírat. No a pokud máte Facebook, tak tam je i krásné propojení, můžete tam i rovnou z telefonu několika kliknutími nahrávat fotky.
Navíc telefon s Windows Phone budete mít krásně vybavený legálním plnohodnotným Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint a OneNote, dále budete mít cloudové úložiště Skydrive o velikosti 7 GB zdarma (mrchy původně měly 25 GB), dále budete mít plnohodnotnou offline GPS navigaci s aktualizacemi na doživotí zdarma.

Pokud ale Windows Phone jste na chuť zatím nepřišel, tak bych jako druhou možnost volil iPhone. Teď jde i iPhone s cenami dolů, takže se to dá. A ve skladech, co vím, tak někde jsou ještě i iPhone trojky skoro za hubičku, navíc teď se chtějí zbavovat čtyřek a tak taky zlevňují.

ch*

Koukám, že jsme se dostali z PC přes tablety až k mobilům.

Tablet s Androidem jsem koupil cca před rokem a za ty prachy to myslím stojí. Je to sice nějáká čína ale pro děti na filmy do auta je to supr. Jinak telefonů jsem vyzkoušel již také hodně - od mobilních win, přes nakousnuté jablko ale nakonec jsem již pár let zůstal věrný Androidu a nedám na něj dopustit (prošel jsem od Galaxy S až po SIII). No a musím uznat že SIII je fakt pecka. Máte pravdu, že Market je plný píčovin, ale je tam i zpousta užitečných a kvalitních aplikací a to ať free tak i placených. Myslím že SW podpora Win mobil phone ani iOS není ani z poloviny taková jako pro Android.

Nicméně abych se vrátil k tématu... na HTPC právě testuji flash video přes Firefox a zatím se to zdá dobré. Tak uvidím zítra až to přes celý den otestuje manželka s dětma :-D

No a legalizaci Win už mám též nachystanou (nový upravený bios) ale dnes se mi dotoho už nechce. Tak to prubnu zítra.

Zatím díky za rady a mějte se fajne

bena*

No jo, taknějak jste mě navedl. Nicméně máte-li dobré zkušenosti, vyhovuje Vám, proč ne :) Jinak je rozdíl Windows Mobile a Windows Phone. Windows Phone sice vychází z WIndows Phone ale je totálně předělán a není zpětně kompatibilní. Windows Mobile, tam je mizerná podpora aplikací, snad už pro to ani nikdo nevyvíjí, je na tom prostě zhruba jako dneska Windows 98. Skoro žádný programy tam nefungují, není podporován. Lidé si právě často myslí, že Windows Mobile a Windows Phone je prakticky to smaé, ve skutečnosti tomu tak není. Ale zpět k počítačum :)

S tím firefoxem si myslím, že problém nebude a pamatuju, pokud nějaký problém byl, tak to do dvou dnů bylo vždy spravené, protože komunita hned udělala nějakou opravnou aktualizaci. Firefox jsem dříve používal, pak jsem ale přešel na IE a u něj zůstal. Firefox (tedy jeho odvozeninu Iceweasel) používám akorát na Linuxu.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]