Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Částečně funkční klávesnice

Od: ranniery* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Nedávno jsem si koupil nový notebook Toshiba C660 Satelite, a po zapnutí jsem objevil nepěknou věc.. Při psaní na klávesnici musim jakékoliv tlačítko podržet nějakou dobu, aby se mi daný znak zjevil na obrazovce, tudíž klávesnice není nejspíš poškozená, ale jedná se pouze o softwarovou chybu na kterou nemohu přijít, prosím kdo má tušení čím by to mohlo být tak odpovězte, předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

K úsudku, že se jedná o SW vadu jste se rozhodl na základě čeho?

Při bootování vstupte do BIOSU, a vyzkoušejte přechod mezi záložky a tím i odezvu kláves ( šipek). Pokud bude znatelná prodleva, nalezněte v BIOS nástavení prodlevy kláves, v případě správného nastavení a přetrvávajícího problému, bude závada zřejmě způsobená HW.

Pokud prodlevu nezaznamenáte, můžete vyzkoušet nabootovat liveOS, případně pohledat na téma prodleva kláves u NB toshiba.

ranniery*
hodnocení

Usoudil jsem tak, jelikož klávesnice je funkční, stim rozdílem, který jsem tu zminoval, je to jen doměnka :).. každopádně děkuji za radu, vyzkouším to a pokud se nic nezmění, tak ještě skusím reinstalovat WIN a jinak jak řikáte, když nic nepomůže bude to HW chyba a budu se muset obrátit na reklamaci.

Reinstalace Windows nic nemusí řešit. Vada může být důsledkem špatného ovladače klávesnice, případně nějakého příbuzného řadiče.

Nejjednoduší a nejrychlejší řešení, jak už jsem uvedl.

1. BIOS - přepínání záložek

2. BIOS - nastavení prodlevy kláves

3. liveOS - zkouška kláves v OS, který má v základu naprosto všechno

4. reinstalace Windows

Nebojte se zeptat, pokud vám nebude něco jasného.

ranniery*
hodnocení

BIOS je pro mě tak trochu španělská vesnice, ale doufám, že tam najdu co potřebuji, každopádně se budu řídit podle vás, já sám mám velice malé zkušenosti co se týká PC jsem teprve začátečník a některé věci jsou pro mne novinky tak mne omluvte za mojí nevědomost v určitých termínech :/.. akorát jsem moc neporozuměl bodu číslo 3, myslíte přímo v naběhlém OS?, že si např:. otevřu poznámkový blok a postupně budu zkoušet prodlevu všech znaků?

V pořádku, nikdo učený z nebe nespadl.

Zlatá rada pro "práci"v BIOSU. Neměnte nastavení u položek, u kterých si nejste jistý svou funkcí. Znám nemálo případu, kdy se podařilo "neznatelým uživatelům"odpálit PC, pomocí špatné konfigurace nastavení zmiňovaného BIOSU. Když budete něco měnit, musíte si být 100% jistý následky svého počínání.

V 3. bodu jsem měl na mysli stažení nějakého liveOS ( neboli OS, který je možné nabootovat z disku - bez instalace ). Stáhněte si Ubuntu z uvedeného odkazu: ubuntu.cz/...

Následně vypalte ISO soubor na disk. Poté jej spusťně klidně v prostředí svého stávajícího OS, a postupujte podle kroku: wiki.ubuntu.cz/...

ranniery*
hodnocení

Dobře. Výborně s Linuxama jsem se již setkal, stim by neměl být problém :), půjdu se na to vrhnout, snad to vše proběhne hladce bez dalších komlikací, zatím děkuji za pomoc :)

hodnocení

0x

Zkusil bych nejprve připojit externí klávesnici třeba na usb, a podle toho se uvidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]