Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje připojení internet-wifi

Od: hankast odpovědí: 7 změna:

Ahoda, prosím o radu:

Přijímáme internet od souseda přes bezdrát, do PC jde internet přes kabel. Loni jsme koupili router TP-Link TL-WR1043ND pro domácí wifi, zapojili a fungovalo to. Teď nám odešla anténa na příjem internetu, koupili jsme tedy novou a vybrali TP-Link TL-WR743ND. Připojení funguje, ale pouze přes kabel do PC. Jakmile připojím mezičlánek v podobě wifi routeru, nefunguje to. Přitom to jsou oba TP-Linky. U minulé "krabičky" airlive jsme pouze připojili wifi router, nastavili IP adresy a fungovalo to bez problémů. Nějaký tip, co by mohlo být špatně?

Dík, Hanka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

WR743ND je výborný a zajistí všechno. Ovšem jen pokud jste koupili verzi 1.2 nikoliv 1.1 ta byla málo citlivá. Dělá se snad již i verze 2.x.

Nastavit v režimu Client Router. Externí anténu nasměrujete na souseda. Připojit místo dodané antény. Nakonfigurovat. PC připojit přes LAN. Router vytvoří další Wifi síť na stejném kanále kterou je třeba zabezpečit. Není potřeba již jiný router v režimu AP.

Tady je simulátor ale pro verzi 1.1

cz.tp-link.com/...

hankast
hodnocení

Ahoj,

asi jsem natvrdlá a napsala jsem to nesrozumitelně, nebo správně nechápu Tvou odpověď (nebo oboje), ale mám problém s domácí wifinou, tj. příjem internetu od souseda s novou anténou 743ND jde dobře, ale nedaří se mi zprovoznit domáci wifinu, která mi předtím šla bez problémů (router 1043ND).

A navíc se děje ještě jedna "zajímavá" věc, internet mi frčí bez potíží, pokud kabel z 743ND připojím ke 3 roky starému noťasu HP. Když kabel strčím do 7 let starého Aceru, tak to taky nejde (IP a DNS nastaveny). To nechápu.

Dík,

Hanka

jirbar*

Co je na tom nesrozumitelného. Pokud k tomu 743 je připojena venkovní anténa na souseda a zapnutý DHCP tak v těch Notebookách pokud se očekává IP adresa od DHCP tak musí být přidělena.

Pokud byl ten 743 nakonfigurován jako Client Router (nikoliv jako Client) tak pak je další router zbytečný. Ten 743 si vytvoří novou vlastní Wifi které má jméno TP a nějaké číslo. Nechá se přejmenovat. Tato síť musí být "vidět"v něčem co má Wifi.

doplněno 19.02.13 17:43:

To vše platí pro tento typ. Ve spodu na štítku musí být verze 1.2. Verze 1.1 moc dobře nechodila. Otázka taky je jaké v něm je Firmware

mall.cz/...

Toto je poslední typ.Jeho vlastnosti neznám

czc.cz/...

hankast
hodnocení

Omlouvám se, jsem takový IT uživatel samouk, cesta pokus-omyl. Díky za Tvůj čas.

Antenu od routeru 743ND používáme právě k příjmu netu od souseda, proto se mi nezdá, že by tak malá krabička byla zároveň schopná dodat wifi signál pro domácnost. Jak je router nakonfigurovaný, to nevím, dala jsem ho ke konfiguraci sousedovi-providerovi a on mi ho vrátil s tím, ať jednoduše vyměním rozbitý přijímač netu za tenhle nakonfigurovaný a pofrčí to. A frčí to, jenom jsem nedokázala připojit ten mezičlánek 1043ND s domácí wifi.

Ale asi 743ND nějakou wifi opravdu vysílá, je tu nová wifi TL-xxxxxatd. Oba noťasy mi píšou, že ji vidí a že jsou k ní připojeny, signál vynikajcí, nicméně dole u ikonky na liště je žlutý trojúhelník s vykřičníkem a píše to, že připojení k internetu není k dispozici. Tak nevím.

Koukala jsem na router, je to verze 2.0.

Dík, Hanka

jirbar*

Takže jsem pochopil že se jedná již o verzi V2 . Ta verze V2 vypadá jž fyzicky úplně jinak. Věřím tomu že má stejné možnosti jako ta verze V1.2 takže že má další Wifi o tom ani nepochybuj.

Pokud soused to kvůli konfliktu nenastavil jinak tak by v Exploreru mělo stačit zadat http://192.168.1.1 otevře se tabulka kde to bude chtít login a paword a to je stejné "admin".

Pokud to změnil je nutno se zeptat. Pak by se zabezpečila ta Wifi síť případně změnil název. Ten druhý router není vůbec potřeba. Stačí se připojit na Wifi té 743. A pokud tam je žlutý trojúhelník tak zkusit přes pravé tlačítko Obnovit síťové připojení. Předpokládám že v Protocolu TCP/IP je nastaveno získat IP od DHCP a v Routru je DHCP zapnuto.

doplněno 19.02.13 19:14:

Tad je třeba manual

manualowl.com/...

V menu na straně 43 se nechá změnit název SSID té Wifi sítě a na straně 47 je nastavení zabezpečení. Nejlépe zvolit to poslední zabezpečení

hankast
hodnocení

Díky moc, dnes vyzkouším a dám vědět.

Hanka

hankast
hodnocení

Ahoj, nic se nezdařilo, tak jsem situaci konzultovala se sousedem-providerem. Antenu na domácí wifi neroutoval, takže ta wifi, co vidím, není od toho našeho, ale zřejmě nějaká jeho vlastní nebo od sousedů. Slíbil se na to přijít podívat, a buď naroutuje 743, nebo zprovozníme ten mezičlánek 1043ND.

Moc díky za pomoc. Mám ještě jednu otázku. Jak jsem psala výše, připojení funguje přes kabel RJ45 v 3 roky starém noťasu HP. Ale když ho přendám do 7 let starého Aceru (IP a DNS příslušně zadám), připojení nefunguje, přitom port hlásí, že kabel je připojen. K své práci potřebuju software, který běží pouze na tom starém aceru, a internet, dělat na dvou počítačích je strašně nepraktické :). Nemáš nějaký tip?

Dík, Hanka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]