Nejste přihlášen/a.
Podařilo se mi kompletně vymazat SD kartu. V počítači se nehlásí, nerozpoznává ji. Podotýkám, že mám Linux Ubuntu a snažila jsem se kartu naformátovat. Je způsob, jak do ní zavést soubor, nějaký autorun, který ji zase zviditelní nebo je už na vyhození? Díky!![]()
Pokud ji Ubuntu nerozpozná, je možné, že na ni nemá ovladače. Jinak bych zkusil nainstalovat utilitku GParted, což je správce oddílů, který ukáže, zda-li ta paměťovka tam je nebo ne. Pak už stačí jen kliknout na to pravým myštkem a zvolit formátovat. Jako systém souborů použijte FAT32.
Děkuji. Nikde v počítači se SD karta nezobrazovala, ale v obdobném programu jako Gparted, a sice Správci diskových oddílů, byla karta vidět. Byla zobrazena jako totálně prázdná, resp. jen s nenaformátovaným prostorem, tak moc dokonale jsem ji vymazala.
Tak jsem na její celý prostor naformatovala jeden velký oddíl a už se ukazuje. Maličkost, ale člověka to fakt netrkne. Děkuji vám za radu i za takt, kterého jiní nejsou asi schopni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.