Nejste přihlášen/a.
Podařilo se mi kompletně vymazat SD kartu. V počítači se nehlásí, nerozpoznává ji. Podotýkám, že mám Linux Ubuntu a snažila jsem se kartu naformátovat. Je způsob, jak do ní zavést soubor, nějaký autorun, který ji zase zviditelní nebo je už na vyhození? Díky!
Pokud ji Ubuntu nerozpozná, je možné, že na ni nemá ovladače. Jinak bych zkusil nainstalovat utilitku GParted, což je správce oddílů, který ukáže, zda-li ta paměťovka tam je nebo ne. Pak už stačí jen kliknout na to pravým myštkem a zvolit formátovat. Jako systém souborů použijte FAT32.
Děkuji. Nikde v počítači se SD karta nezobrazovala, ale v obdobném programu jako Gparted, a sice Správci diskových oddílů, byla karta vidět. Byla zobrazena jako totálně prázdná, resp. jen s nenaformátovaným prostorem, tak moc dokonale jsem ji vymazala. Tak jsem na její celý prostor naformatovala jeden velký oddíl a už se ukazuje. Maličkost, ale člověka to fakt netrkne. Děkuji vám za radu i za takt, kterého jiní nejsou asi schopni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.