Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podařilo se mi kompletně vymazat SD kartu

Od: loriola* odpovědí: 4 změna:

Podařilo se mi kompletně vymazat SD kartu. V počítači se nehlásí, nerozpoznává ji. Podotýkám, že mám Linux Ubuntu a snažila jsem se kartu naformátovat. Je způsob, jak do ní zavést soubor, nějaký autorun, který ji zase zviditelní nebo je už na vyhození? Díky!*zed*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdukolem
hodnocení

0x

Karty se formátují,jejím vymazáním se formát karty neztratí,o formátování v Linuxu neporadím,buď ať ti ji někdo naformátuje ve win,nebo nějakém fotoaparátu.

bena*
hodnocení

0x

Pokud ji Ubuntu nerozpozná, je možné, že na ni nemá ovladače. Jinak bych zkusil nainstalovat utilitku GParted, což je správce oddílů, který ukáže, zda-li ta paměťovka tam je nebo ne. Pak už stačí jen kliknout na to pravým myštkem a zvolit formátovat. Jako systém souborů použijte FAT32.

loriola*

Děkuji. Nikde v počítači se SD karta nezobrazovala, ale v obdobném programu jako Gparted, a sice Správci diskových oddílů, byla karta vidět. Byla zobrazena jako totálně prázdná, resp. jen s nenaformátovaným prostorem, tak moc dokonale jsem ji vymazala. :) Tak jsem na její celý prostor naformatovala jeden velký oddíl a už se ukazuje. Maličkost, ale člověka to fakt netrkne. Děkuji vám za radu i za takt, kterého jiní nejsou asi schopni.

gumidek*
hodnocení

0x

Na kartě jen chybí oddíl, takže není co formátovat. Vytvoří se třeba ve winXP.

Start - ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače - správa disků

kartu předtím samozdřejmě připojit do pc *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]