Nejste přihlášen/a.
Dala jsem defragmentovat disk (fragmentováno asi 9%), do doběhnutí defragmentace mi ubylo na disku asi 10 GB a fragmenováno je 16%. A fakt se bojím to teď pustit znovu. Nevíte, jak získat volné místo zpět?
Základem je při defragmentaci nijak nepracovat s daty, nejlépe počítač vůbec nepoužívat. Pokud se totiž do defragmentovaných dat míchají data nová, opět hned vzniká fragmentace. Dále předpokládám, že jste defragmentovala přímo přes nástroj ve Windows. Zkuste defragmentovat znovu, přes program Defraggler a nejlépe nechat to přes noc, v klidu, hlavně u toho nic nestahovat a tak dále
Ale že by ukradla degragmentace 10GB místa na disku, to jsem teda ještě neviděl.
Napřed to nechat projet ccleanerem (viz výše) a následně zkusit opět defragmentovat přes ten program v odkazu.
Pokud se nepletu, tak si defrag.exe vytvořá nějaké dočasné úložiště či co, které by mohlo mít těch 10 GB. Po skončení defragmentace se to zase uvolní.
Brala jsem to přes ten defrag. Nechala jsem to defragmentovat do konce, ale místo se mi právě neuvolnilo.
Aha, tak to já u toho něco dělala, to jsem nevěděla. Moje blbost. Defragmentovala jsem to přes program defraggler. Mě právě dostalo, že se mi ta fragmentace ještě zvýšila, takže když to pustím znovu a nebudu u toho nic dělat, tak by se to mělo konečně defragmentovat a uvolnit místo?
Přesně tak, nepracovat u toho a nechat defrag doběhnout až do konce, protože i jak píše praivo@, defragler při přesouvání souborů vytváří jejich dočasné kopie, které pak zase smaže. Několik GB také zabírají body obnovy systému-záleží na uživateli, kolik si jich ponechá. A čištění volného místa na disku se netřeba obávat, jen se u toho vymažou tzv "odstraněné soubory"-Při běžném odstraňování se totiž z disku nesmažou, zůstávají tam, ale jsou jaksi neviditelné a lze je opět příslušnými programy dostat zpět. Po čištění volného místa jsou soubory ztraceny nenávratně-opravdu vymazány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.