Nejste přihlášen/a.
ahoj, potřebuji vědět co mám udělat, abych zabránila určitému souboru při jeho otevření přístupu k internetu? Vím že se to dělá nějak přes firewall, ale v tom se vůbec nevyznám. Děkuji za vysvětlení polopatě
Stačí v nastavení firewallu pro ten konkrétní program zakázat odchozí připojení. Příchozí připojení doporučuju zakázat všem programům.
To je sice hezký, ale já vůbec nevim kde mam najít nastavení firewallu a jak to všecko udělat, na co mám kliknout
Jaký používáte firewall? Systémový ve Windows XP? tak ten umí kontrolovat akorát příchozí komunikaci. Nebo používáte nějaký program (Outpost, Comodo, Kerio Firewall, ...)?
Asi jen ten systémový... a co se teda musí nainstalovat, nějaký program, kde to nastavit půjde?
Neovládáte-li konfiguraci firewallu (povolení a zakázaní portů ap.), je možné nouzové řešení: Pokud to potřebujete jen jednorázově a pouze po dobu spuštění programu, můžete si po dobu práce s programem prostě jen vypnout síťové příipojení. Tím nemyslím fyzické odpojení síťového kabelu (to by jistě také šlo), ale vypnutí třeba přes volbu: Ovládací panely - Síťová připojení - vybrat ikonu připojení (např. "Připojení k místní síti"), kliknout pravým tlačítkem myši a zvolit "Zakázat". Po ukončení programu síťové připojení stejným způsobem znovu povolíte.
Samozřejmě to funguje jen v případě, že se program po uzavření skutečně ukončí se vším všudy, tedy že nenechává nějaký proces běžící skrytě na pozadí, který odešle požadavek do sítě při první možné příležitosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.