Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telnet příkaz

Od: blechta® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.

Založil jsem si na webzdarma.cz stránky. Připojuji se na ně přes telnet. Normálně se připojím přihlásím ale chtěl bych vědět jakým příkazem mám zpustit nějaký soubor z toho serveru jako když tam bubu mít soubor blabla tak abych ho přes telnet normálně na pc spustil. Všechny příkazy které to umí (viz obrázek)... :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

nějak se to tam nevložilo tak tedy znovu doufám že tam ten obrázek už bude.

hodnocení

No tohle... *bzum* 3. pokus

Telnet příkaz

z FTP serveru nic přímo bohužel nespustíte.

Jedině stáhnout k sobě a pak teprve spustit

hodnocení

No a jak to stáhnout?

použijte nějaký inteligentnější program místo telnetu.

Doporučuji například Total Commander

nebo normálně do exploreru napište do adresy: ftp://blechaport./...

Zadejte jméno a heslo

A dál si už snad poradíte.

hodnocení

děkuji a nešlo by to nějak stáhnout pomocí toho telnetu?

*hi*

dzordz*

Příkaz RETR by moh pomoct.

hodnocení

pomocí něj to jde stáhnout? Děkuji

bena*

Proboha na co používáte telnet? Tady je mnohem lepší použít FTP a nějakého FTP klienta (buď si v Start-Místo v stíi vytvořit vzdálené připojení nebo použít třeba programy jako FAR, Total Commander nebo jiné)...

Službu Telnet doporučuju zakázat v Start-Ovládací panely-Nástroje pro správu-Služby. Tato služba se dá velice snadno zneužít.

hodnocení

Já bych totiž potřeboval udělat soubor který by z toho ftp serveru stáhnul soubor(y) (v mém případě byla na mysli aktualozace) a prostě ten soubor by vše udělal a stáhnul. Chtěl jsem to udělat jako dávkový soubor... Něslo by to tedy (pokud to přes telnet nejde) udělat nějak jinak?

Děkuji

nickolas

bena : nedelejte paniku, on pouziva klienta, nikoli server*modla*

hm*
hodnocení

0x

Uf, jsem trochu zmaten. Ty ses připojil telnetem k serveru na službu FTP, nebo jsi použil klienta FTP? Jestli jsi použil opravdu telnet, tak nestáhneš nic (jsem přesvědčen), protože nenavážeš datové spojení; zkus ten příkaz LIST, jestli ti vypíše adresář, nebo jestli ti vynadá.

Doporučuji, stejně jako @requied , abys použil nějaký uživatelsky přístupnější program (jinak nic proti těm jednoduchým a spolehlivým čistě textovým programům nemám).

hodnocení

děkuji skusím to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]