Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přítelkyně má problém se ,starším´ PC. Po načtení WinXP se během asi 10 s objeví chybová hláška: Ordinální číslo 1178 se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně MFC80U.DLL nalézt. Potom se komp sám restartuje a objeví se obrazovka (viz obr).
Nevíte někdo co s tím?
Díky
Vždyť ti to píše, co máš dělat. Kromě toho zrovna pracuje na výpisu paměti, tak ho to nech dodělat. Až si udělá potřebné úkony, tak ti napíše víc.
problém je, že nevím kde vzít program pro diagnostiku systému od dodawatele HW (nevíte někdo?). A pak další věc, jakmile dokončí výpis fyzické paměti, tak se na 1 s objeví hláška: Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory (jinak nic dalšího se nedozvím) a hned se to restartuje.
Nemohl by být třeba problém s diskem? nebo to budou ramky?
problém je, že nevím kde vzít program pro diagnostiku systému od dodawatele HW (nevíte někdo?). A pak další věc, jakmile dokončí výpis fyzické paměti, tak se na 1 s objeví hláška: Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory (jinak nic dalšího se nedozvím) a hned se to restartuje.
Nemohl by být třeba problém s diskem (viz obr. - nelíbí se mi tam to mínus)? nebo to budou ramky?
A do nouzového režimu podle návodu na BSOD se počítač spustí?
Chyba 0x0000007F odkazuje na potíže hardwarem, mohly by to tedy být paměti nebo vlastní základní deska. Podívejte se, jestli na desce nejsou vyteklé nebo nafouklé elektrol/.... Problém z diskem by to mohl být také - tato řada disků Maxtor se příliš nesnáší se základními deskami s čipsetem Nvidia nforce4 - pak by mohlo pomoci přepnutí disku ze SATA-II do staršího režimu SATA-I. Disk zkuste vyndat a připojit do jiného počítače - pokud tam bude fungovat, pro jistotu rovnou i zazálohujte data, o která nechcete přijít.
Stáhněte si program Memtest86+ (buď bootovatelné ISO a vypálit CD, nebo verzi pro USB či disketu) a otestujte paměti. Počítač spustíte z média s programem (nevyžaduje ani funkční Windows), počítač tedy musí mít funkční přislušnou jednotku a musí z ní být schopen bootovat. Testování nechte nějakou dobu (klidně několik hodin) běžet a pokud budou nalezeny chybné paměťové moduly, odstraňte je nebo nahraďte.
1/ Vypadá to, že nouzový režim jede bez problému.
2/ Podle zběžného pohledu laika vypadá vše na desce ok, kondenzátory vyteklé nebudou.
3/ Disk zkusím otestovat na jiném PC, snad to zvládnu ještě tento týden.
4/ PC bohužel nedokáže bootovat z USB, takže memtest zkusím později, až ho dostanu na CD (momentálně ho nemám jak vypálit).
Zatím moc díky za rady
doplněno 07.06.12 12:36:tak windowsovsky check disk říká, že by měl být disk ok (je rozdělen na dva oddíly (E a F)). Tak už zbývá ještě ten memtest (tady si myslím, že už konečně odhalím problém). Přepnout disk na SATA-I zkusím následně, ale pokud to jelo několik let bezproblémů, tak si myslím, že to nepomůže.
zatím díky
Tak už mám možnost pálit CD, ale nevím jak vypálit to bootovatelné ISO tak aby se opravdu po startu nabootovalo...když jsem ten soubor ( Download - Pre-Co/...) vypálil na CD, tak to prostě nenabootuje.
Stáhněte si raději archiv .ZIP, bude se vám s ve WIN ním lépe pracovat. Ten stažený archivní soubor pak rozbalíte do nějakého adresáře na disku. Měl byste dostat opět jediný soubor mt420.ISO. To je takzvaný obraz disku a ten pak vypállíte na CD - musíte ho ale pálit jako obraz disku (je potřeba nastavit ve vypalovacím programu), ne jako soubor.
opět díky za radu, povedlo se a teď už probíhá test. První zajímavost nastala, když jsem pohnul s myší, tak se komp restartoval a test začal znovu, nebyl jsem si jistý proč se resetl, tak jsem myší pohnul znovu a zase se restnul. Tak jsem myš odpojil a test pokračuje, uvidíme co z toho vyleze, ale stopro ty RAMky budou špatný.
Tak jsem otestoval RAMky, ale problém jsem "bohužel" neodhalil, takže jsem zase nazačátku...nevím jak dál. Možná jestli by šla otestovat základovka nějakým způsobem, jestli není problém tady? pak bych ještě mohl zkusit přehodit jak říkáte disk na SATA-I, ale to nevím přesně jak, snad to vygooglím. A ještě mi někdo radil pohrát si s msconfigem ... jaký na to máte názor vy?
(nahod tam diagnosticke spousteni nebo zakaz po spusteni vse co neni od MS a uvidis co to udela. rovnou se v nouzaku podivej do prohlizece udalosti, jestli nenajdes neco zajimaveho.)
Díky
Úplně na začátku nejste, už víme, kde chyba nejspíš není.
To diagnostické spouštění je dobrá rada.
Zkusil bych i kontrolu systémových souborů, spustit v příkazovém řádku: sfc /scannow . Ale pozor, vyžaduje to instalační médium s integrovaným aktuálním servispackem.
Přepnutí režimu disku se děla buď jumpery (propojkami) na disku a pak bude někde na disku tabulka nebo obrázek, jaká poloha propojky má být pro SATA-I a SATA-II, nebo - pokud tam nic takového nenajdete - softwarově utilitou výrobce disku, ale jestli to dřív fungovalo, tak to zřejmě taky nepomůže. Navíc tenhle disk si moc nerozumí opravdu jen s čipsetem nforce4, s deskami intel, VIA,... funguje bez problémů.
Po domácku lze základní desku vyzkoušet jediným způsobem:
Všechno z desky vyndat a nechat jen minimální konfiguraci - procesor, RAM a GK. Pak se zkusí PC spustit a když naběhne a bude fungovat, tak zase vypnout a připojit jednu z těch odebraných komponent a postup zopakovat. To budete dělat tak dlouho, dokud nepřijdete na ten komponent, který problémy způsobuje - po jeho přidání PC zatuhne. Když bude padat i v minimální konfiguraci, pak zkusit jinou GK nebo tu vaší v jiném PC. Jako možný zdroj problémů zůstane zdroj, základní deska a procesor a to už je na servis - pokud se vám po šuplících neválejí zaručeně funkční procesory a zdroje na výměnu.
- Tak jsem nastavil diagnostické spouštění a wokna jsou "stabilní", BoSD nenaskočí.
- Kontrola systémových souborů nebude možná, právě kvůli tomu že nemám stejnou verzi winXP, které jsou na PC nainstalovány.
- Dále jsem zjistil, že disk byl a je vlastně celou dobu v režimu SATA-1
- v Prohlížeči událostí jsem něco našel, ale mě to nic neřekne, tak přikládám obr. kdyby někdo věděl
Tak jsem se právě dozvěděl, že pokud ty chyby nerozkliknu, tak se logiky nic nedozvím, jenže když jsem spustil Prohlížeč událostí znovu, tak nastal nový problém (viz obr.). Někdo tvrdí, že problém bude stopro v systému, takže pokud by stačilo pouze přeinstalovat XPčka - bylo by to to nejjednodušší, já mám akorát strach aby nebyl vadný nějaký kus HW.
doplněno 09.06.12 20:14:ještě ten obr.
tak nastal určitý progres. v nouzáku jsem spustil antivirák clamwin, který našel v Program filesCommon filesMicrosoft SharedVCmsdia80.dll - Trojan.Agent-192536. Tak jsem ho smázl. Spustil jsem wokna v normálním režimu a hláška, že ordinální číslo 1178... nebylo nalezeno sice vyskočila, ale už nenaskočilo BoSD a dá se ve windowsech dělat. Takže sem se konečně dostal i do prohlížeče událostí. Tady jsou chyby:
[i]událost7001[/i]
Služba Služby IPSEC závisí na službě Ovladač IPSEC, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Zařízení připojené k systému nefunguje.
Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na go.microsoft.com/...
[i]
udílost7026[/i]
Zavedení následujícího ovladače pro spouštění počítače nebo systému se nezdařilo:
Aavmker4
AFD
aswRdr
aswSnx
aswSP
aswTdi
BUFADPT
Fips
intelppm
IPSec
[i]událost7000[/i]
Služba WFIOCTL neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na go.microsoft.com/...
PS: ten komp není píchlej k netu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.