Nejste přihlášen/a.
Používám program na defragmentaci disku deflaggler. Počítač mám rozdělen na více disku když zapnu defragmentaci i vícekrat na všechny disky postupně trvá to dlouho. Je lepší a učinější program ke stažení? Děkuji.
U lepšího programu bude defragmentace pravděpodobně trvat déle, protože ji udělá lépe. Pro zrychlení defragmentace byste musel mít rychlejší disk, nejvíce čsově omezujícím faktorem je přesun dat na disku, tedy rychlost vlastního HDD. Jen můj názor...
Windows jak Xp,Vista nebo 7 mají defragmentaci již v systému a není třeba instalovat jiný software. Čistěte a defragmentujte tím co máte v systému a máte klid. Ve Vistách a sedmičkách se dá dokonce defragmentace naplánovat, takže nastavím a neřeším.
Ačkoliv Windows mají integrovaný defragmentátor, podle mého názoru je lepší Defraggler. Defragmentuje trošku rychleji a prý i účiněji.
Jinak již tu někdo psal, doporučuju defragmentovat spíše jen systémovou část disku. Máte-li programy ve zláštním oddíle, tak i ten defragmentovat.
Znám velice rychlý defragmentátor Uniblue Disk Rescue, který je placený, ale podle mě to jsou vyhozené peníze. Získal jsem ho v nějaké promo akci zdarma a vyzkoušel - spustil jsem sken a opravu. Našlo to tisíce fragmentovaných položek, tak jsem to dla opravit.Poté jsem spustil sken znovu. Jenže co mě udivilo, program nalezl fragmentované položky. A docela dost. Když jsem to tak od oka počítal, tak to našlo 1/3 z původního počtu. Takže program defragmentuje opravdu rychle, ale za cenu, že to odflákne a třetinu nechá...
Údajně nejlepším programem na defargmentaci je placneý O&O Disk defrag. Já si myslím, že rozdíl mezi O&O a Defragglerem je velmi malý a pokud budete pravidelně defragmentovat buď prvním zmíněným nebo druhým zmíněným, tak rozdíl mezi tím na 99% neuvidíte.
Osobně si myslím, že pokud disk neobsahuje systém, tak rychlejší a spolehlivější a pro disk rozhodně šetrnější je zkopírovat obsah na jiný disk, disk naformátovat a nakopirovat zpět a všechny soubory budou 100% defragmentované
A protože je rozumné mít disk rozdělený a system mít jen na nejnutněji velkém oddílu, tak pak stačí defragmentovat jen tuto malou část.
Nikdy jsem neměl s defragmentací problém a to jsem používal prostředek který je distribuován s Windowsem. Všechno záleží na tom jak máš rozdělený disk, kde máš systém, kolik tam máš volného místa atd. Pokud ti např. dojde místo na systémovém oddílu tak se defragmentace dělá velmi těžko a s tím už asi žádný program nic nezmůže. Zároveň, pokud sis dal systém samostatně na jeden oddíl a programy samostatně na druhý oddíl a zbytek dat na další oddíly, pak nevidím problém. Defragmentace systémového disku je otázka několika málo minut, defragmentace disku s programa by taky měla jít poměrně rychle, pokud ji provádíš aspoň občas (jendou za čas když už si nainstaloval a odinstaloval více programů). Pokud tvé programy obsahují zároveň enormě velké množství dat od 100GB nahoru, a neudržoval si to tak to bude trvat déle. Jako nejpomalejší řešení vidím systémový disk+programy + případně další data vše na jendom oddílu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.