Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - změna souboru

Od: digimon* odpovědí: 3 změna:

Emailem mi přišel soubor v excelu. Když jsem ho otevřul ve microsoft office 2007 nejde mi například přidávat další sloupce... Nenůže být soubor, zamknut blokován a podpobně?

přeuložení ado starší verze nepomáhá

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Ano, soubor může být zaheslováním zamčen pro určité změny, je to ochrana, aby neznalí uživatelé omylem neněnili třeba vzorce...

doplněno 08.03.13 23:22:

...zkuste Nástroje - Zámek, pokud máte dostupnou volbu Odemknout, je zaheslováno,, pokud máte volbu Zamknout list, je problém pravděpodobně někde jinde (podle MSO 2003)...

To, že je list souboru uzamčen ještě neznamená, že je odemčení podmíněno heslem. Já osobně si listy zamykám bez hesla proto, abych si omylem nesmazal, co nechci. Zkuste (jak výše psáno) "nástroje - zámek - odemknout". Pokud se to nepovede a bude to chtít heslo, máte smůlu.

iz*
hodnocení

0x

Je-li soubor chráněn heslem, požádejte odesilatele o sdělení hesla.

Dále můžete soubor otevřít a ► buď celý list zkopírovat do nového sešitu (zaškrtnout okénko před "vytvořit kopii") ► nebo označit celou tabulku, kterou chcete zkopírovat, a opět zkopírovat do nového sešitu

V obou případech nový sešit uložte s jiným názvem. Zkopírování listu by stačilo pouze v případě, že není uzamčen jednotlivý list.

Další možností by bylo otevřít soubor např. v Calcu (Libre Office) a uložit jej s jiným názvem.

Vyzkoušejte, některá z uvedených možností by podle mne měla pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]