Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - černá obrazovka

Od: nemo129* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

na mém notebooku HP Pavilion (dv6758el) mám problém s monitorem. Při zapnutí notebooku normálně funguje. Ovšem po nějaké době (zkoušel jsem to několikrát) monitor najednou zčerná. Notebook ovšem normálně pracuje dál, jen není nic vidět. Zkoušel jsem se k němu dálkově připojit a pracuje jak má. Pokud ale zkusím notebook restartovat, start>možnost restartovat, naprosto zamrzne. Jde vypnout až tehdy, když ho úplně odstavím od elektriky. Potom problém pokračuje. Nejde zapnout..Někdy nejde zapnout hodinu, někdy zase jde zapnout už po 30 min... nevím, naprosto nechápu.

Nejdřív jsem si myslel, že se přehřívá. Tak jsem NTB rozdělal a vyměnil teplovodivou pastu. A po dalším zapnutí sledoval teplotu, ta byla naprosto v normálu. Nepomohlo, problém přetrvává. Uvažoval jsem i nad grafickou kartou, to by ale monitor nejel vůbec.

Máte někdo nějaký nápad? s tímto problémem jsme se setkal poprvé.

Děkuji za všechny Vaše odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirex*
hodnocení

0x

I v tomto případě by to mohly být ovladače na grafiku. Odinstalovat a zkusit jinou verzi. Pokud nic, tak je nejpravděpodobněji to gr. kartou.

mowla*
hodnocení

0x

A - zhasne podsvícení displaye a nebo ´zmizí ´obraz? - vyzkoušet lze tak, že až monitor zhasne, koukneš se na display ´pod světlem´ - pokud jde o podsvícení, bude obraz sice nezřetelně, ale přesto viditelný. Případně zkus připojit externí monitor - pokud bude zobrazovat, není problém v grafické kartě, ale v invertoru.

Jen - přehřívání nemusí vyřešit výměna teplovodní pasty na procesoru, pokud je ucpaný některý z větracích kanálů, může klidně docházet k přehřívání grafiky přesto, že procesor nemá vysokou teplotu.

nemo129*
hodnocení

1) obraz úplně "zmizí"

2) NTB jsem při výměně teplovodní pasty celý vyčistil

3) při "chvilce" kdy pracoval normálně, jsem sledoval teplotu grafické karty, nepřesáhla 50 stupnů (celkově teploty v pořádku jak CPU, HDD)

Zkusím tedy ještě připojit externí monitor. Když jsem se připojil vzdáleným přístupem, NTB pracoval bezproblému. Jakmile jsem ale chtěl NTB restartovat úplně "zamrznul".

Problém ale je, že teď NTB nejde zapnout vůbec :( Zkusím to ještě později, ale asi to vypadá, že se servisu nevyhnu.

Každopádně děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]