Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dynamická změna proměnné tahané z databáze

Od: opelak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám menší dotaz, hádám, že pro někoho, kdo se orientuje ve webových technologiích úplně banální. Budu moc rád, pokud mi odpovíte.
Teď k věci:
Máme proměnnou, která se každou vteřinu mění (řekněme třeba odpočet času).
Tato proměnná se přes Cron každou vteřinu odečte o 1 přímo v databázi (MySQL). Já chci, aby se na webu tato proměnná vypsala. Ovšem ne staticky, chci, aby nezávisle na zbytku obsahu webu (který bude statický) měnila hodnotu právě podle databáze. Takže takový refresh pouze na ten výpis té proměnné (toho časovače).
Napadl mě javascript, jenže tam je problém, že neumí tahat z databáze. PHP umí přes "echo" javascript stvořit a tahat z databáze, ovšem, chybí mu dynamika.
Otázka zní: Jak a přes co by tohodle šlo docílit. Ostatní mi říkat nemusíte, já už se zbytek naučím a udělám si zbytek sám. Jen mě zajímá, přes co to udělat a taky samozřejmě aby byla zajištěna co možná největší kompatibilita (uživatel si vypne JS nebo cookies v prohlížeči, apod.).
Děkuji za odpověď(i).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
kdyz si tu stranku predstavim otevrenou u 100lidi najednou a kazda hrabne do db kazdou vterinu, je to prasarna. jestli se pocita podle nejakeho klice, tak jednou vzit z db a pak uz pocitat v javascriptu. do nej se dostane pres xml...
opelak
hodnocení

No já spíš potřebuju to, že když se na stránce někdo registruje, přidělí se mu čas.

Ten čas se odečítá každou vteřinu. Resp. všechny časy všech uživatelů se odečítají každou vteřinu.

A takhle se ten čas odečítá všem uživatelům - ale každý má ten čas svůj...

jj, ono ani db to odecitat nemusis, je to zbytecne. do db uloz pocatecni cas a pak udelej skript, ze kdyz je cas starsi nez x, tak se mu uzamkne, pokud je potreba. jinak ti staci stale ten puvodni cas a ten si vzdycky z vychoziho dopocitas v php, ne? nac drtit server, jestli nemas svuj, z hostingu by te vykopli.

dzordz*
hodnocení

0x

Jak už psal Clayman, takhle by to byla nehorázná prasárna a samotné změny db (s nezávislým javasckriptem) sou taky prasárna.

Víte, kdy se registroval, uložíte, kdy se registroval. Chcete číslo, víte, kolik je hodin, kouknete na uložený záznam a už to z toho snad nějak dostanete, když znáte postupný inkrementální vzoreček, ne? :)

Na prohlížeči to může běžet nezávisle a samo o sobě, jen jako informace, která nutně nemusí a ani nemůže být vždy na vteřinu přesná. Stejně tomu nemůžete věřit, kdo vám co pošle zpátky, a musíte to při přijetí validovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]