Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím,
jaký byste mi doporučili
nejlepší/nejpraktičtějčí/nejjednodušší program
na úpravu obrázků, zvětšování, zmenšování atd.(nejen tohle)?
Nejlíp freeware, prosím.
Gimp?
(irfanView mi nějak hapruje...?)
Díky moc!
IrfanView má jednu extrémní chybu v tom, že neumí uložit png s takovou průhledností, jaká tam byla a jakou tam chcete. Když budete mít částečně průhledné barvy v png, tak se to sice otevře správně (v závislosti na barvě pozadí, jestli si nastavíte černou nebo bílou, to opravdu bude vypadat jako částečně průhledná třeba zelená, skrz kterou prosvítá barva pozadí), ale když to poupravíte a budete chtít uložit, tak ouha, najednou na veškerou průhlednost "zapomněl" a nabídne vám vybrat jednu unikátní barvu, která pak nebude vidět a která bude 100% průhledná.
Pak ještě jednu drobnou chybu, že se při fullscreen procházení složkou nedá nastavit, aby se obrázky otevíraly ve 100% velikosti, bez ohledu na to, jestli budou zabírat jen část obrazovky, nebo budou mít jeden rozměr přesně a kolem černé pruhy, nebo jestli budou všude přesahovat.
No je to škoda, jinak ho mám na rychlé prohlížení a rychlé úpravy už x let a super, ale mohlo by to být lepčejší..
Gimp taky super, jen to už je jiná sorta a na "rychlé kouknutí" nebo "rychlou změnu velikosti" to je trochu nemotorné.
Tak vyzkoušejte ten PhotoFiltre, češtinu do něj seženete, umí i průhlednost a je "svižnější" než Gimp.
Tak Gimp mám i na spoustu dalších věcí Zmiňuju to jen proto, že Irfan by mi na ty malé úpravy sám o sobě nestačil, ale tazateli třeba ano.
Já se s Gimpem teprve učím. Přijde mi dost dobrý, ale přece jenom ne příliš snadný na používání (navíc se v mém NB spouští hrozně pomalu). Jednodušší úpravy tedy dělám ve PhotoFiltre (což je zřejmě škoda, kdybych používala Gimp, naučila bych se s ním rychleji). IrfanView používám také, ale výsledky mi přijdou lepší z PhotoFiltre.
Tak ona to není žádná hrůza, první spuštění po restartu za 7s, opakované jen 2-3s. Na Celeronu 1.6 to je napoprvé pomalejší, ale opakované spuštění taky stejně rychlé. Ale holt v Irfanu dvojklik, ctrlR, nabušit tam číslo, ctrlS, enter, escape, hotovo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.