Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám problém s nahráváním. Koupila jsem si mikrofon a když mluvím, nahrává krásně. Jakmile si ale pustím hudbu a do toho zpívám, tak se to ruší. Potřebovala bych, abych mohla mít puštěnou instrumentální verzi písničky třeba na youtube a do toho mohla zpívat a aby se to oboje nahrálo.
Vím, že to jde. Kamarádka nahrává přes Audacity a nahraje jí to jak puštěnou hudbu, tak její hlas a kvalitně. Nahrávám taky přes Audacity, ale ruší se mi to. Primárně jde slyšet můj hlas, který vynechává. Když nezpívám, nahraje se tam hudba ale strašně potichoučku. Vím, že problém bude někde v nastavení nahrávání, ale absolutně netuším, jak a kde to nastavit. Taky je možná problém, že notebook má zabudovaný mikrofon? Nebo nevím..
Kdyby mi to někdo mohl jako laikovi vysvětlit, byla bych mu vážně moc vděčná.
Nejspíš tam máte někde zapnuté potlačení šumů z okolí = hudby.
Nejlepší by bylo mít sluchátka, nahrát jen zpěv samotný a umístit ho pak přes tu nahrávku až při zpracování na počítači.
Děkuji za odpověď, ovšem ono mi to ruší i když to mám ve sluchátkách. Nebo když to viedo pustím a vypnu u něj zvuk. Ruší to jakoby zevnitř počítače. Ale když nahrávám jen svůj hlas, tak se nahraje bez problémů...
Tak jsem to hledala v tom nastavení a bylo to vážně tím.. Měla jsem zaškrtlé Acoustic Echo Cancellation.. Děkuji.. teď už mi to neruší. Akorát stále nevím, jak vyřešit, aby mi to nahrávalo krom mého hlasu i tu puštěnou hudbu..
Ale osobně bych taky zvolil nahrání zvukové stopy, pak zpěvu a pak smíchání dohromady. Proč? Třeba proto, že si pak můžeš hrát s hlasitostí jednotlivých částí (můžeš například ten zpěv zesílit a hudbu zeslabit nebo naopak), nebo třeba si třeba i změnit hlas, resp.výšku hlasu, aniž by to ovlivnilo hudbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.