Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezveřejnění obchodních podmínek - pokuta?

Od: ppeter* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, jak je to se zveřejňováním obchodních podmínek ze strany poskytovatele.

Jde mi o to, že bych si chtěl na internetu založit IQ test, který bude placený, některé stránky své obchodní podmínky zvěřejňují, některé nikoliv. Chtěl jsem se zeptat jak to tedy opravdu je. A také, zda-li je možné aby mě někdo ze strany zákonodárců vůbec vypátral. Internetová prezentace je si myslím svým způsobem anonymní a nevím, jak by se jim podařilo získat mé údaje o adrese apod...

Děkuji za upřesnění.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že se na tvůj IQ test každý z vysoka vykašle. Takových placených kravin už existuje a přitom jsou alternativy zdarma.

Mimochodem "otázky" by sis musel vytvořit sám, abys neporušoval něčí autorská práva!

A pokud má být placený, určitě jsou obchodní podmínky potřeba. Úplně anonymní to asi nebude, když ti nějaká agentura musí posílat ty peníze, takže určitě se najde cesta, jak si najít přímo tebe.

petr123*
hodnocení

0x

Kompletní údaje o provozovateli a obchodní podmínky je potřeba zveřejnit.

Jinak ale souhlasím že to je mrháním času, tohle mělo smysl dělat před 5 lety. Dnes na tom vyděláš tak pětikorunu za měsíc *smich*

buss
hodnocení

0x

Kopu lidí jejich IQ nezajímá (ještě pokud nějaké mají je to bude frustrovat) , a proč bych měl něco platit, když je toho dosti zadarmiko? Poskytovat něco za úplatu a nemít podmínky... a musí to být testy oficiální, uznávané a ne nějaké vlastní, které pak někdo napadne. Na úrovni časopisu pro... jako horoskopy a pod.
Myslím, že anonymní doby internetu jsou už pryč, je to jen otázka času a chtění někoho najít. Že je na intu džungle je věc jiná.

ppeter*
hodnocení

Dobrá trochu ujasním situaci.

Jak mi tedy vysvětlíte tento web, který mimochodem už fungoje asi 3 roky: iq-test.cz/...

Nejsou na webu uvedeny obchodní podmínky a dokonce je celý iq test zkopírovaný od cz.iq-test.eu/...

Odpovědi jsou jen trochu pozměněné, ale jádro věci je pořád stejný.

Děkuji za ujasnění.

iz*

Obě domény (iq-test.cz i cz.iq-test.eu) registrovala táž osoba (těžko asi půjde o zkopírovaný test jiného autora). Cz.ig-test.eu uvádí podmínky.

Viz: whois.domaintools.com/... eurid.eu/...

Internetová prezentace není anonymní, informace o vlastníkovi domény jsou snadno dohledatelné (úředníci vědí, kde hledat).

- Už cca 4 roky jsou na webu povinné identifikační údaje: - Jméno nebo název - dlo nebo místo podnikání - Identifikační číslo - údaj o zápisu v obchodním rejstříku (vč. spisové značky) Podnikatelé, kteří v obchodním rejstříku nejsou, musí zveřejnit údaj o zápisu do jiné evidence, ve které jsou zapsáni (nejčastěji tedy živnostenský rejstřík)

- Zkuste se na to podívat z pohledu návštěvníka: Zaplatil byste za službu, o níž byste nevěděl, kdo ji provozuje ani za jakých podmínek?

ppeter*
hodnocení

Co hrozí autorovi za nezobrazení obchodních podmínek a zkopírování iq testu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]