Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1jádro nebo 2jádro?

Od: lukeos* odpovědí: 2 změna:

chtěl bych si pořídit 2jádrový procesor.Ale teď nevím jestli mám 1jádro nebo 2jádro.některé programy ukazují dvoujádro, jiné zase jednojádro.třeba pc wizadr ukazuje core1,na netu 1jádro: ark.intel.com/... .ale třeba u programu CPUMun pro monitoring výkonu ukazuje 1jádro a v jiném počítači s dvoujádrem taktéž ukazuje jedno jádro-vypadá to stejně, ve správci zařízení ukazuje 2 stejné procesory-(z toho chápu 2jádra).pak v nastavení v pes2011 je tam ×2 (3.00GHz) a ve Vlastnosti systému je tam napsané 3.00 GHz , 3.01 GHz.Podle pc wizard, jak je na alze, mám tento procesor: alza.cz/... ale stál víc než dvoujádro které mám v úmyslu si koupit: alza.cz/... her mi pes2011 jede v pohodě na plné nastavení ale u fifa12 mi to dost laguje. u Mafia2 se to sem tam sekne a TDU2 je sekané.všechny screenshoty se zmínkou o CPU mám ke stažení tady: ulozto.cz/... spíš myslím že mám 1jádro,ale chtěl bych mít jasno.můžete poradit?děkuji za odpověď

doplněno 31.05.12 16:54:

dvoujádro na alze-musíte zkopírovat bez toho ".U".

To ".U"je začátek další věty.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Podle
ark.intel.com/...

máš jednojádro, ale dvouvláknové; tzn. v hodně případech se dokáže chovat téměř jako dvouvlákno.

doplněno 31.05.12 17:16:

"... téměř jako dvoujádro"tam mělo být.

dzordz*
hodnocení

0x

Téměř, s hodně velkou nadsázkou. Je to trochu rychlejší než jednojádro, ale do dvoujádra to má hodně daleko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]