Nejste přihlášen/a.
Ještě jdu s další prosbou, možná to i souvisí s tím skenerem.
Pokud otevřu některé webové stránky tak místo písmen " á " " č " je zde "? " A nebo píšu mail a pokud nesleduji napsaný text tak několik slov mě skočí úplně jinam ... třeba do první věty. Díky
První problém souvisí s kódováním stránky. Nemáš náhodou Linux?
Druhý - máš PC nebo notebook?
Tak, tak, to jsou chybně napsané stránky, kde není kódování stránky uvedeno a pak to vybere špatné. Pro změnu například ve Firefoxu jde jít do Zobrazení a Znaková sada a tam vybrat jinou. V současnosti jsou pro stránky v češtině používané ty tři kódování, co napsal Luke. Jinak s tím přeskočením písmen nebo na začátek řádku mě napadá jedna věc, sice vypnutý NumLock a vy zkusíte napsat něco na numerické klávesnici. To je tak jediné, co se stalo i mě, tak si na to dávám pozor.
Předem moc děkuji, ale musím předeslat, že jsem důchodce a ty odborné obraty v tom se nevyznám. Mám noťas WVistu a poštu v Gmailu, GChrome a IE 9 ...to jako pro informaci. Myš bezdrátovou. Nevím totiž co s čím může souviset , jako problém a proto doplňuji až nyní s omluvou. Vyzkouším to kódování češtiny asi v nastavení Gmailu?
Zadám ještě jeden dotaz ohledně autom. vyplňování. Zatím moc díky
Nekolik slov nekde jinde: pravdepodobne pri psani na klavesnice stisknes omylem nejakou kombinace klaves, ktera ti presune kurzor (tj. aktualni pozici, kde se vklada text). Typicky Ctrl-A (presun kurzoru na zacatek radku), Ctrl-E (konec radku), ... podle programu mohou existovat kombinace pro presun kurzoru o slovo dopredu/dozadu, uplny zacatek textu, konec textu atd.
Jeste to muze byt, kdyz blbne mys. Kdyz je zlomeny kabel mysi, tak si pocitac obcas mysli, ze mu mys posila nejaka data (jako treba kliknuti leveho tlacitka) a kdyz je zrovna mys umistena tak, ze je sipka na zacatku textu, tak si pocitac mysli, ze jsi tam klikla a zacne vkladat pismenka tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.