Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umístit 360 st. panorama na vlastní web

Od: jasanek* odpovědí: 15 změna:

Ahoj lidi. Nevěděl byste někdo prosím, jak umístit 360 stupňové panarama na vlastní web?

Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dedkoid*
hodnocení

0x

Napadá mě QuickTime VR nebo Flash. Já osobně bych tam plácnul ten obrázek celej. :)

jasanek*
hodnocení

Já myslel nějaký takový to okno, kde se s tím dá potom otáčet myší nebo šipkami. To panorama je asi ze sedmi nebo osmi fotek. Takže plácnout by to tam šlo. Ale nevyniklo by to tolik. S flash nebo podobnými věcmi nemám prakticky žádné zkušenosti a tak se ptám. Vyznám se jen v html a okrajově v php.

dedkoid*

Nejaká ukázka by nebyla? Nemyslíte IFRAME?

jasanek*
hodnocení

Něco takového penzion-spilka.cz/... Už několik dní hledám jak něco takového udělat a nahrát na wlastní web a nic. Pokud by to možné, tak by se mi líbilo i procházení z jednoho panorama do druhého. Jako to mají na googlu. Ale pro začátek mi stačí i tohle. Co se týhá panorama, tak mám sférické. Jestli to dobře píšu. Prostě jen kolem dokola. Nahoře, dole nic.

dedkoid*

Tady je cosi: blog.glor.cz/... - jede to na Silverlightu od M$.

jasanek*
hodnocení

Na to jsem už narazil a mám to v záložkách. Myslel jsem jestli neexistuje nejaké řešení, které by běželo přímo z vlastního webu?

dedkoid*

Tak asi jedině něco v javascriptu: bretteleben.de/...

doplněno 31.05.12 19:18:

nebo toto: gayadesign.com/...

jasanek*
hodnocení

Koukal jsem na ten Silverlight, ten mi přijde že neumí otáčet kolem dokola. Tohle už vypadá už líp. Zítra na to ještě pořádně kouknu.
dzordz*

Silverlight mi dneska přijde jako nejlepší řešení takovejhle věcí.

Na jednoduchý posun doleva/doprava bez zoomu by to šlo velmi jednoduše i tím javascriptem. Možná bych na to něco jednoduchýho napsal, jestli si to pak zvládnete zprovoznit u sebe?

jasanek*
hodnocení

Jak jsem kolegovi výše javascript bohatě stačí. Zoom rozhodně potřeba není. Jinak co se týče toho psaní. Byl bych velmi rád, ale co se týče zprovoznění můžu říct snad. S javascriptem nemám prakticky žádné zkušenosti. Alespoň co se psaní týče. Javascripty na svých stránkách sice také používám, ale vždy jsem někde stáhl už hotový script a podle návodu nebo intuitivně zprovoznil.

dzordz*

No, tak něco jsem zprasil tady: shovels.wz.cz/..., fotka je shovels.wz.cz/..., všechno ostatní najdete ve zdrojáku. Dalo by se tím hejbat i bez klikání, kdyby to byla jen galerie s jednou fotkou, ale při vložení do stránky s dalším obsahem a textem by se to hejbalo podle myši furt.

jQuery si stáhnete, je tam v podstatě jen na to, aby ten skript byl kratší a jednodušší. Jinak žádné úpravy nejsou potřeba, leda byste chtěl přejmenovat identifikátory nebo tak něco..

Css si snad už doladíte (není tam ten centrovací hack pro ie7) dle potřeby.

jasanek*
hodnocení

Děkuji moc za ochotu. Zkoušel jsem to na těchto stránkách: test.kamejk.net/...
Ve FF to funguje dobře, ale v tom IE ne. Jak jste psal. Chtěl jsem se zeptat zda by bylo možné použít místo background přímo image. Ještě jsem našel toto: veletiny.cz/... Něco podobného mám v plánu.

dzordz*

Psal jsem, že to asi nebude fungovat v IE7, a myslel jsem tím centrování svislé, kdy dáte "top: 50%" a "margin-top: minus polovina výšky" ;)

Tohle máte zobrazené až od půlky stránky doprava proto, že je ve zdrojáku x chyb a zatímco jiné prohlížeče to nějak pochopěj, IE9 ne. Hlavní chyba: body a html končí tam, kde by rozhodně končit neměly. Position: absolute se vztahuje k nadřazenému position: absolute nebo position: relative. V mém příkladu jsem měl body relative, v něm div s fotkou absolute, fotka si vzala svou pozici vzhledem k body. U vás ale jak body, tak html končí ještě před fotkou, takže se pozice vztáhne bůhví k čemu.

Jinak body má 8px margin, s nulovým (nebo -8 marginem na tom divu) to bude přes celou šířku, vejde se to tam přesně a nebude se dole ukazovat scrollbar.

jasanek*
hodnocení

Děkuji za upozornění. Používám php příkaz include pro usnadnění. Do každého souboru vkládám stránku top. Která má ale taky svoji hlavičku a tělo. No a nakonec z toho vznikla tato chyba. No a to mě ani nenapadlo. Holt to bude trochu přepracovat a upravit.

dzordz*

Jasné, já to uvádím jen jako důvod toho, proč se to zobrazilo špatně :)

Nevím, co všechno php zvládne, ale pokud používáte master page / společnou stránku s layoutem, možná můžete na každé stránce před jejím includnutím nastavit parametry, podle kterých vám pak naservíruje obsah tak, jak potřebujete. Nebo místo hotové stránky includnout funkce, které pak budete volat podle potřeby a které vám teprve layout seskládají dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]