Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Lenovo IdeaPad G560, vytrhl se mi kabel a poškodil konektor pro připojení k internetu a podle výrobce potřebuji vyměnit základní desku, což ocenil na 9000,- a to se mi zdá až moc... neví někdo, kde ji sehnat? Hledala jsem na internetu a nic jsem nenašla.
Měl jsem tentýž problém s jiným Lenovo, ale řešil jsem to v autorizovaném servisu - naštěstí s nimi byla rozumná domluva a poškození nebylo natolik mechanicky znatelné, tak mi to vyměnili v rámci záruky.
Kdyby se to stalo mě, tak bych to asi řešil tak, že bych si zprovoznil pouze WiFi a kabelové připojení bych oželel. Svěřit opravu jinde než v autorizovaném servisu je sázka do loterie. Stejně tak nákup desky - pokud nenakoupíte u důvěryhodného prodejce.
Toť můj názor na věc.
Obecně je jakýkoli interní díl do notesa drahý, tyto díly jsou ´šité´ na míru a žádný no-name výrobců dílů se s výrobcem notesu nebude cenou přetahovat o trh.
Vše ostatní (kromě konektorzu LAN) funguje? a zbývá volný USB port? - pokud 2x ano, vykašlal bych se na výměnu MB, odinstaloval bych interní kartu a koupil USB-LAN - stojí pár set a problém řeší.
Např: pc.itek.cz/...
Noťas má Express card slot, tak spíš bych využil ten, aby se zbytečně "neplýtalo" USB porty. Ono sice do USB ta internetová LAN "karta" je o stovku levnější, ale se zkušenostmi s USB wifi kartami, které se docela dost zahřívají a nevynikají přílišným výkonem bych ani do tý LAN USB karty nešel.
Navíc ta Express Card LAN karta není tolik nápadná jako ta USB
Ale výběr nechám na Vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.