Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat starou základní desku

Od: jamamba* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám Lenovo IdeaPad G560, vytrhl se mi kabel a poškodil konektor pro připojení k internetu a podle výrobce potřebuji vyměnit základní desku, což ocenil na 9000,- a to se mi zdá až moc... neví někdo, kde ji sehnat? Hledala jsem na internetu a nic jsem nenašla.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jkr®
hodnocení

2x

Měl jsem tentýž problém s jiným Lenovo, ale řešil jsem to v autorizovaném servisu - naštěstí s nimi byla rozumná domluva a poškození nebylo natolik mechanicky znatelné, tak mi to vyměnili v rámci záruky.
Kdyby se to stalo mě, tak bych to asi řešil tak, že bych si zprovoznil pouze WiFi a kabelové připojení bych oželel. Svěřit opravu jinde než v autorizovaném servisu je sázka do loterie. Stejně tak nákup desky - pokud nenakoupíte u důvěryhodného prodejce.

Toť můj názor na věc.

mowla*
hodnocení

2x

Obecně je jakýkoli interní díl do notesa drahý, tyto díly jsou ´šité´ na míru a žádný no-name výrobců dílů se s výrobcem notesu nebude cenou přetahovat o trh.

Vše ostatní (kromě konektorzu LAN) funguje? a zbývá volný USB port? - pokud 2x ano, vykašlal bych se na výměnu MB, odinstaloval bych interní kartu a koupil USB-LAN - stojí pár set a problém řeší.

Např: pc.itek.cz/...

bena*

Noťas má Express card slot, tak spíš bych využil ten, aby se zbytečně "neplýtalo" USB porty. Ono sice do USB ta internetová LAN "karta" je o stovku levnější, ale se zkušenostmi s USB wifi kartami, které se docela dost zahřívají a nevynikají přílišným výkonem bych ani do tý LAN USB karty nešel.

Navíc ta Express Card LAN karta není tolik nápadná jako ta USB :)

Ale výběr nechám na Vás.

jamamba*
hodnocení

Všem děkuji za užitečné rady:) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]