Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste si zvykli na OS windows 8?

Od: pt® odpovědí: 14 změna:

Milí rádcové, jak jste si zvykli na užívání windows 8, není přechod moc komplikovaný na užívání? Líbí se mi PC sestava HP pro 3520 s OS windows 8, jen nevím, jak bych si zvykla. Jaké máte zkušenosti? Děkuji za rady. - pt

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

mel jsem jeden den a stacilo mi :D je to moc rozdil , bez startu a nedokazal jsem vubec nektere veci najit a na to nejsem zvykli a zlate windows 7 tak jsem si je dal zpet a jsou o dost lepsi nez 8 /hlavne ten zvyk je zvyk/

praivo*

Díky vyhledávání v nabídce Start je tato věc mnou nejpoužívanější součástí Woken. Nechci OS, ke kterému se musí i tato základní součást (a i jiné) instalovat jak přídavný program.

Chtěl jsem 8 vyzkoušet ve VirtualBoxu, nešly nainstalovat (vše ostatní jde, jen tohle prostě bez hardwarové podpory virtualizace odmítá jít). Na skutečném počítači určitě zkoušet nikdy nebudu. Jestli budou W9 taky takový šrot jako W8, tak po ukončení podpory W7 zůstanu na Linuxu a ať mi Steve Ballmer políbí pr...!

aaaa*
hodnocení

0x

Asi takhle...viděl jsem, vyzkoušel jsem, odešel jsem...*kafe*

hodnocení

0x

No, mám ho asi měsíc, funguju na něm, ale nadšená nejsem :( Nejvíc mě krká, že abych ho vůbec pořádně rozeběhla, chtělo to po mně přihlášení se k internetu a to přetrvává - zrovna dneska jsem chtěla založit účet dceři a ten poslední krok jsem neudělala, protože byly jakési problémy se spojením. Dokud jsem net neměla, tak mi to vůbec nechtělo dovolit jakýkoli účet si založit.

Ale tedy tajně doufám, že moje problémy pramení z toho, že jsem zatím neměla čas se se systémem pořádně zžít a až se mi podaří ho prozkoumat, tak najdu třeba nějaká vypínátka nebo nastavení, která jsem zatím přehlídla a díky tomu vyřadím z provozu třeba tu pro mne zbytečnou úvodní obrazovku a tak podobně *nevi*

Jako systém mi komplikovaný na užívání ani nepřijde, jenom mě leze na nervy (napsala bych to jadrněji, kdybych se nestyděla slovo v písemném projevu použít).

pt®
hodnocení

Vidím, že je spokojenost s windows 7. Coříkáte na na tuto PC sestavu s w 7, tato se mi také líbí.

alza.cz/...

Tyto jsou k dostání s w 7 : alza.cz/...

Který potom zvolit?

hodnocení

0x

Byl jsem zarytý uživatel XPéček, zkusil jsem Win 7, ale nelíbil se mi v něm vykradený průzkumník (často kopíruji a přesouvám soubory). Nyní mám Win 8 - ze začátku hrůza, ale po nainstalování utility Classic Shell jedu v klasickém prostředí a ty dlaždice vůbec nevidím. Průzkumník je bohatý, skvělý. Win 8 si skvěle hrají s procesorem - podtaktování i přetaktování. Jsem velmi spokojený. Jen Outlook musím používat z Office.

doplněno 17.02.13 17:55:

článek - pcworld.cz/... ke stažení - classicshell.net/...

Jak jste si zvykli na OS windows 8?

honzav88*
hodnocení

0x

Není si na co zvykat, pracuje v prostředí velmi podbném Win 7. Od XP, Vist jsou co se týká uživatelských vlastností, pouze kosmetucké změny. Ty dlaždice z reklamy, vůbec nemusíte využívat. Win 8 mají standardní plochu, s nabídkou start, ikonama na ploše apod. Určitě doporučuji zakoupi sestavu s tímto OS. Každý jiný by byl krok zpět! A dle mého názoru jsou Win 8 nejpovedenějším OS od dob Win XP.

qwerty14*

Já mám za to že nabídka start ve win8 neni, ale dá se doinstalovat. MÍsto toho jsou dlaždice.

hohg

A na co ten počítač chcete? Na občasné prohlížení internetu, mailů, občas word, atd... a nebo něco jiného? Jinak do 8 bych nešel, vyzkoušel sem a nějak mě to nenadchlo*nevi*... staré dobré XP nebo 7

pt®
hodnocení

"hohg", jen k běžnému užívání. - pt

honzav88*

Vždyť je to to samé co Win 7, ty jsem sice neměl, ale má je přítelkyně a rozdíl v uživatelských vlastnostech je minimální a co vím od IT techniků, že výkonostně jsou 8 daleko lepší... Nevím tedy proč platit za staré windows... btw. obzvlášť když Win XP letos končí podpora od Microsoftu, ikdyž se uvažuje o její prodloužení, ale tak to bude zas tak o rok...

doplněno 19.02.13 08:08:

Btw. Ty dlaždice tam jsou jako aplikace navíc. Já jsem si snima hrál jednou a to jsem je viděl naposledy a pracuju normálně na ploše s ikonama, nabídkou start, průzkumníkem apod. Takže nevím o co tu jde a žádný jiný SW jsem do počítače neinstaloval :) Tuším, že při instalaci si nastavíte vzhled jaký chcete ;) Viz můj příspěvěk níže.

praivo*

W8 mají hlavní panel, ale ne nabídku Start, ta byla odstraněna. Jestli ji máš, tak máš buď W7 nebo nějaký přídavný program. Windows 7 forever!

doplněno 19.02.13 09:38:

windows.microsoft.com/...

honzav88*

Tak nevím, nabídku start prostě na panelu mám... je možné, že co se týká čistě nabídky start, tak to nějaký soft je, ale nevím o tom, instaloval mi to známí a nic mi o tom neříkal a když jsem se ptal (také jsem se bál těch dalždic), tak říkal, že vše je ve výběru při isntalaci... Každopádně Win8 jsou o stupeň dál než Win 7 hlavně co se týká rychlosti... což je asi u OS nejdůležitější, ty aplikace v "dlaždicovém menu" jsem navštívil asi dvakrát... docela dobře se snima pracuje, extrémně rychle, nezatěžují RAM, ale je to spíš pro ty dotkáče, takže využívám klasickou plochu, ikony apod... a maximální spokojenost... ikdybych neměl pravdu a byla nabídka start instalovaná přes nějaký program, tak i tak to nepovažuji za problém;) pokud je free a já nic mimo OS neplatil...

honzav88*

Je tam samozřemně :) Vim snad s čím pracuji ne?:) Viz:
windows.microsoft.com/...
Plocha

Plocha, na kterou jste byli zvyklí (s hlavním panelem, složkami a ikonami), zůstala zachována a je lepší než kdy dříve _ s novým hlavním panelem a zjednodušenou správou souborů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]