Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s wordem

Od: pavell* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám problém. Potřeboval bych info jak udelat s naformatovaného, hotového Wordovského listu obrázek např. jpg. tak, aby mi to v tiskárně mohli vytisknout na fotopapír. A ještě jeden problém co se týká wordu. Jednu větu potřebuju naformátovat na okrasné písmo jenomže když dám celou větu do toho písma tak mi to neupraví písmena s háčkem a vypadá to otřesně, dá se to udělat nějak jinak?

Děkuji za každou Vaši odpověd, i o pokus odpovědět.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

3x

Dobrý den, zkuste online převaděč: zamzar.com/...

doplněno 28.05.12 13:26:

Co to máte za písmo? Některé druhy písma diakritiku nemají, musel byste vybrat jiné písmo...

pavell*
hodnocení

no to jsem zkoušel, přijde mi, že žádné z těchto druhů písem nemá diakritiku :D ... ale asi jsem nevyzkoušel všechna, takže to jdu udělat .. :) díky

pavell*
hodnocení

ještě k tomu odkazu, je SUPER díky!

skye*

Není zač, také jsem z něj měla před nějakou dobou velkou radost :)

mowla*
hodnocení

3x

Proč .jpg? - tiskárna vám - velmi pravděpodobně, vytiskne i .doc či .rtf, případně můžete dokument převést do .pdf (univerzální tiskový dokument, pro převod např. PdfCreator, stahuj.centrum.cz/... )

"okrasné písmo"- pravděpodobně nemáte tento font v češtině, musíte zvolit takový, který diakritiku obsahuje.

pavell*
hodnocení

aha díky, takže pdf by mělo taky jít, ok.

pepinocz
hodnocení

0x

Dobrý den,mám problém s wordem.Udělal jsem si takovej letáček a jakmile dojedu na konec strany,otevírá se mi hned další,ale já už další nechci a nepotřebuji.Jde to nějak odstranit?Tedy to automatiský otevírání dalších stránek? Děkuji

dzordz*

"Dojedete" na konec strany? Jak? Enterama?

Když se to vejde na jednu stranu, další se vkládat nebude. Když ne, tak toho máte moc, nebo máte moc velké okraje.

pepinocz

okraje sem očesal na min. a otevře se to,přitom mám třeba ještě dva řádky k psaní na té první straně

mowla*

A ty "dva řádky k psaní" jsou tam odřádkované nebo ne?

Kdyžtak (nepíšeš verzi, takže se to ve tvém Wordu může lišit) - Nástroje - Možnosti - Zobrazení - Značky formátování a zatrhnout Všechny - tím se zobrazí i netisknutelné (formátovací) znaky - např. značka Enter na konci řádku... - schválně - jestli nejsou i tam, kde se jinak nevidíš nic...

dzordz*

To tak může jen vypadat. Uvnitř odstavce to může mít nějaká další pravidla pro to, kde se stránka zalomit může a kde ne. Asi bych to tam napsal všechno a až pak s tím manipuloval, aby se to vešlo zpátky na první stránku.

Kdyby to jó nešlo, prý pomůže celý obsah vložit do jedné buňky tabulky, ve vlastnostech tabulky se dá nastavit, aby řádek nesměl pokračovat na další stránce. Ale to je takový drbání jednou rukou za druhým uchem.. a při představě, jaký vylomeniny pak určitě word začne provádět..

Tak možná to napsat radši v něčem jiným.

doplněno 09.07.12 21:09:

Oprava - ne "prý pomůže" - ono to tak skutečně funguje, že se to pak nerozdělí. Otázkou je, jestli to pomůže nebo spíš "pomůže".

doplněno 09.07.12 21:34:

Určitě, kliknete na něj a táhnete za ty ťuplíky u okrajů. Zarovnání normálně přes čudly na zarovnání textu. Jestli vám nejde dobře zaměřit nebo se má chovat jinak, tak ve vlastnostech změnit způsob obtékání. A konečně kliknutím na lištu s panely můžete otevřít panel Obrázek, kde je taky nějaké ovládání.

pepinocz

Tak se mi to povedlo,nejspíš jsem měl od entrováno,děkuji za rady.Teď řeším jinou věc,vkládám obrázek na pozadí,ale nemůžu ho nějak centrovat,nebo zmenšovat.Jde to?

mowla*

Zkus napřed vložit Textové pole a obrázek vložit teprve do něj - tam se s ním dá ´vyhrát´...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]