Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátová myš

Od: jimmyfloyd* odpovědí: 10 změna:

zdravím

Měl bych takovou otázku?

Vlastním bezdrátovou myš Logitech m235. která funguje na frekvenci 2,4ghz

a potřeboval bych druhou bezdrátovou myš na druhý počítač

pokud koupím druhou která bude fungovat na stejné frekvenci tak to je asi blbost...

toť otázka co s tím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hádat by se to nemělo, ale to neznamená, že to nepřinese nějaké problémy, dva vysílače na stejném kmitočtu i když každé zvlášť spárované mohou navzájem interferovat, v tomto ohledu je asi lepší volit "BLUETOOTHové" zařízení jeho párování a kmitočty vysílání jsou mnohem lépe řešeny i s ohledem na víc vysílačů pohromadě.

jimmyfloyd*
hodnocení

hmm, to já právě nevím co to bude dělat, ale jedná se o notebooky a používají se v terénu tak je ten bezdrát na to nejlepší

Pokud mají notebooky v sobě BLUETOOTH, tak je lepší pořídit si Bluetooth myš, nebude ti blokovat USB vstup nějaký přijímač a jak jsem psal Bluetooth je velice vychytané a mnohem imunější na rušení.

pořád si nemyslím, že by bezdrát byl v něčem lepší ani v terénu. Vidím využití, kdy máte v obýváku PC u televize a chcete je ovládat klávesnicí a myší ze sedačky. Jinak na kabel nedám dopustit. To už je "v terénu" jedno, jestli po vybalení NTB do USB připojím přijímač (který potom často ještě musím spárovat) nebo rovnou kabel od myši, ne?

mikihans:

ke svému mininotebooku, který tahám téměř všude s sebou mám bluetoothovou myš, nemusím motat kabel a nemusím připojovat ani ten přijímač - čím míň drátů tím líp ;)

jimmyfloyd*
hodnocení

ano přesně tak

já mám sice ten přijímač ale je to ten mrňavej co má asi půl cenťáku na šíři usb, o půl centáku čučí ven. což není špatný vůbec ho nevytahuji , a zbejvají mě ještě 2X usb2.0 a 1x usb 3.0,

na ten bluetooth to vůbec nezní špatně

jimmyfloyd*
hodnocení

na to jsem se neptal! vždycky se tu najde někdo chytrej.

prostě to chci a tečka.

mowla*
hodnocení

0x

Na frekvenci 2.4GHz funguje celá řada zařízení i standardů (tato frekvence je tzv. volná na základě GL). Důležité je vždy spárování vysilače (v tomto případě myši) a přijímače. Takže zakoupením i stejného typu myši nedojde k ´míchání´ signálů.

jimmyfloyd*
hodnocení

mě zase bylo řečeno že se to bude míchat...

a koupit myš za 600 a zjistit že se to míchá se mě teda nechce..

nebo jste odborník a víte to na 100%?

takže to je jako u odemykání auta?

mowla*

Takový odborník, abych mohl zaručit, že na trhu neexistuje typ bezdrátové myši výrobcem ´zmršený´ nejsem, ale vycházím jednak z logiky věci (BTW - na 2,4 GHz funguje i BT či wifi) a jednak ze zkušeností v jedné ´spřátelené´ firmě, kde před nějakým časem podlehli módě a myši i klávesnice bez káblíků (stejný výrobce i typ) si pořídilo 9 lidí ve třech sousedících kancelářích - problémy s mícháním signálů neměli.

Měli jiné problémy, takže teď už mají opět káblové - já ´bezdrát´ v tomto směru taky nechci.

doplněno 27.05.12 19:59:

Jo - "něco jako odemykání auta" je dobrý příklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]