Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanická klávesnice

Od: jiristransky® odpovědí: 2 změna:

Existuje nějaké řešení "konfigurace klávesnice"? teď nemám na mysli jen barevný vzhled tlačítek (i když ten ve finále taky), ale například mechanické klávesy - "MX brown switch" / "MX red switch" atp. jestli se třeba někde nedělají klávesnice na zakázku...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klávesnic je moře typů, kromě Vámi zmíněných brown a red jsou hodně používané třeba membránové - ty potkávám ve své praxi často, protože jsou prachuodolné a používají se třeba na CNC, olepovačkách, kolíkovačkách atd.

docela slušně je toto téma rozebrané zde:

chmiel.chytry.cz/...

A klávesnice na zakázku? To nevím, jen si vzpomínám, že jsem před x- lety viděl u jednoho zbohatlíka klávesnici i myš vyvedenou z nějakého exotického dřeva (snad eben?)

hodnocení

právě té membránové klávesnici bych se chtěl vyhnout - většinou to jsou průměrné až podprůměrné klávesnice a při stisku tlačítka se všelijak zadrhávají, nemají tak čistý chod jako mecahnické klávesnice a nejsou tak komfortní.. chápu, že mechanické klávesy je spíš záležitost historická, ale koukal jsem na zahranční fóra a pomalu se tento trend začíná vracet zpět. Dokonce na alza.cz prodávají nějaké herní klávesnice (kolem 3500kč) a mají právě vyšší zdvih a mechanické spínače jako ty historické klávesnice. Ovšem nejsem žádný herní maniak a všelijaké gamerské znáčky a červeně obarvené klávesy WSAD a šipky, mi nic neříkají. Chtěl jsem si proto nakonfigurovat svojí klávesnici (pokud by tady ta možnost byla případně koupit nějaký skládací set - zvolím si barvy kláves, podsvícení kláves, typ připojení, popisky, velikost zdvihu, ergonomii a budu spokojenej). Jde o to, že v dnešní době je drtivá většina membránových klávesnic. většinou se jedná o nejlevnější zpracování (do 800kč) a špatně se na tom píše. bezdrátové klávesnice - tam hrozí vybití baterie, špatně komunikují a vůbec s tím josu velké starosti a problémy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]