Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přepíná klávesnice na ě, č, ř a pod

Od: misa504* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Najednou mi přestal psát písmenka : ě,š,č,ř,ž ...

Když jsem chtěl napsat některá z těchto písmenek na horní řadě klávesnice, tak se mi psaly ty znaky co jsou nad písmenkama, tedy místo ě se napsala 2 , š = 3, č = 4, ž =6 atd.

Asi jsem omylem něco musel někde zmáčknout. Nevím čím se to přepíná. PC jsem restartoval a PC mi již píše správně.

Mám tu klasickou bílou klávesnici ( Samsung ) na stolním počítači Win 8, Mozilla Firefox.

Prosím o radu - čím se to stalo, abych si dal příšte pozor a nemusel PC restartovat. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

nepřepla jsi si klávenici na anglickou? koukni dole v liště vpravo. Přepíná se to většinou Alt+Shift.opakované stisknutí přepíná CS nebo EN

cestina
hodnocení

0x

nemáte přepnuto na anglickou klávesnici? vedle hodin vpravo dole je CZ/CS a nebo EN, tak to přepněte na CZ/CS to by mělo pomoci.

misa504*
hodnocení

Děkuji, bylo to ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]