Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agregace? Bezdrátový internet

Od: mcgyver® odpovědí: 3 změna:

Jaká bude zhruba rychlost bezdrátového internetu, když bude download 12 MB, upload 2MB a agregace linky max. 1:5?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

No - ono je to spíše 12 (2) Mb...

12/2 je ´maximum´, které z připojení pravděpodobně nikdy ´nevytáhneš´, v dobrých podmínkách počítej tak s 2/3 rychlostí, se zhoršujícím se signálem rychlost klesá (signál závisí i na počasí) - takže reálně ještě méně.

Při agregaci záleží na ostatních - přinejhorším si přenosovou kapacitu vyděl pěti...

;)

Záleží na ceně - na čtení mailů to stačí, na stahování nebo hry ne.

kangaroo*
hodnocení

0x

To je běžná rychlost. Já mám 8Mbit ADSL a necítím se nijak moc omezen. Stahuju HD filmy přes NAS nebo FreeRapid Downloader a vše je OK a to jsme doma 3-4 lidi připojený. Pojedete ti to tak 1MB/s jen máš wifi a tam záleží i na počasí.

Agregace ti udává maximální omezení kdyby se připojili všichni zákazníci s jedním přístupovým bodem najednou. Pokud by ti klesla rychlost víc tak máš právo službu reklamovat a požadovat třeba slevu nebo navýšení rychlosti v dalším období.
12/2 je běžný standard se kterým budeš spokojený. Mám 11/2 a málokdy pozoruju že by mi to zpomalilo. O tom jestli je to dostačující rychlost i na hry online nerozhoduje ani tolik rychlost připojení jako spíš Ping - doba odezvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma agregace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]