Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soft na skladani a simulaci elektr. obvodu

Od: kotrba odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

Chtel jsem se zeptat, zda nekdo z Vas neznate nejaky soft, ve kterem muzu skladat elektronicke obvody a po te simulovat prubehy signalu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

2x

Zdravím, záleží, jak složité obvody chcete simulovat. Používal jsem kdysi dávno prográmek Electronic Workbench, patřil k jednodušším, ale všechno, co jsem potřeboval ověřit, se v něm dalo simulovat a ověřit. Případně pohledejte na netu...

doplněno 16.02.13 19:45:

Tady je odkaz: chellme.blogspot.cz/...

a přikládám i screenshot, abyste viděl, jak program vypadá a jak se ovládá

Soft na skladani a simulaci elektr. obvodu

přimlouvám se taky za electronic workbench. Dělal jsem v něm ve škole a je docela jednoduchý :)

hm*
hodnocení

1x

Před časem jsem párkrát použil to, co mají tady na obrázku - ten javovský simulátor:

electronics-lab.com/...

Odkaz k tomu programu vede na falstad.com/...

Je to snad online, ale měli tam i ZIP pro stažení do PC, kde se to dalo ve WIN normálně spustit. Jen to potřebovalo javu.

Hodí se pro jednoduché obvody, pro vytvoření základní představy, hezky maluje toky proudu, ve zvolených bodech pak měří a ukazuje grafy. Na hraní docela příjemné. :)

lolik*
hodnocení

1x

Stáhněte si EDISON

praivo*
hodnocení

0x

Proteus 8 demo. Neumí ukládat, jestli to chceš dělat, budeš si muset koupit plnou verzi nebo najít crack nějaké starší (7.0-7.2 jdou při troše hledání najít).

doplněno 16.02.13 19:24:

Stáhni si tohle, myslím, že všechny možnosti toho programu ani nevyužiješ.

doplněno 16.02.13 22:20:

Takhle nějak vypadá: i37.tinypic.com/...

kotrba
hodnocení

V podstate chci ted neco jednoducheho, pac se do elektroniky znova pomaly dostavam znova po temer 10 letech. Takze si myslim, ze pro zacatek by neco jednodussiho stacilo. Ale pokud mate tip i na neco lepsiho, co toho umi i vice, tak klidne s tim ;)

pridamsesdotazem
hodnocení

0x

Náhodou na silnoproud neco neexistuje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]