Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PLNÝ HDD A NEJDE Defragmentovat

Od: hdd odpovědí: 10 změna:

Ahoj všichni...řeším problém...i když něco smažu s HDD tak mi to stále ukazuje plný disk...Bohužel nebyl rozdělen na dva ..tak že jenom C: a ten je plný...nevíte jak nejlepe smazat nepotřebné soubory...? Bohužel předchůdce na to nahrál ještě jeden OS tak že jsou tam dva stejný ...Poraďte...Díky za Váš čas

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Jak já to vidím,tak zazálohovat důležité věci a čistá instalace s formátem HDD...:)

doplněno 24.05.12 19:02:

A při té příležitosti disk rozdělit...:)

doplněno 24.05.12 19:28:

A tak to se omlouvám,v tomhle případě moje rada neplatí...Svěřte to někomu,kdo se v tom vyzná.

hdd
hodnocení

Díky a mám formátovat právím tlačítkem na myši a nebo si mám stáhnout na to nějaký program...jde mi o to že to nabízí jen NTFS jako výchozí...

bena*

Jak formátovat? Systémový disk nikdy nenaformátujete v tom samém systému (až na výjímky). Běžně se to dělá tak, že vezmete instalační disk systému a při doatzu kam instalovat odstraníte systémový oddíl a vytvoříte nový. Ten si pak naformátujete na NTFS (ne rychle). Pak proběhne kopírování souborů a spustí se samotná instalace. Po dokončení instalace nainstalujete ovladače k jendotlivým komponentům a poté provedete aktivaci Windows. Po aktuaviaci nainstalujte všechny dosud vydané aktualizace pomocí Microsoft Update nebo WIndows Update. Najdete to ve Start-Všechny programy-Windows Update. Pro WIndows XP SP3 bylo vydáno přes 100 aktualizací dostupných právě na Microsoft/Windows Update.

hdd
hodnocení

Ještě něco nemusím nic zálohovat chce vše smazat...

hop®
hodnocení

0x

Jen mne napadlo - jakým způsobem mažete soubory? Běžný způsob je pouze přesune do Koše, takže se žádné místo neuvolní, dokud není Koš "vysypán"...

hdd
hodnocení

ne ne tak určitě ne..

dablion*
hodnocení

0x

pokud chceš uplně pročistit HDD, musíš přeinstalovat systém .

Stáhni z torrentu tvůj systém, programem wintoflash systém vložíš do flešky odkud ho můžeš nabootovat ze startu pc .

Pak je to jednoduché . Smaž celý disk , nainstaluj systém ... (až bude chtít CD klíč, měl by být nalepen na počítači, také je nutné zvolit verzi windows kterou tam máš napsanou [home,proffesional,ultimate] )

Pokud se s tím nechceš tolik dřít, stáhni si již aktivovaný systém . Jestli si k pc dostal již předinstalovany windows a chceš jej akorat promazat, já osobně bych to nepovažovat za piráctví protože vlastně 1 CD klíč k 1 PC . Záleží však na tobě

bena*

Z torrentu ani internetu to moc nestahoval, létá tam spousta upravovaných instalačeka člověk si nemůže být jist jejich kvalitou (aby se systém časem jen tak nesesypal, atd.)T

o si radši CD někde půjčte. Případně mám ověření uloz.to/... kde jsou instalačky dobré. Ono spousta lidí to CD zahrabe nebo ho ani nedostane nebo je škráblé a pak nastává problém...

dzordz*

Mám jen 32bit dvd, včera jsem hledal hledal 64bit, až jsem našel odkazy na stažení iso přímo z webu, z amazonu a digital river, které jinak slouží pro stáhnutí po zakoupení přes internet. Číslo pochopitelně musíte mít už svoje, ale stáhnout to jde každému, nejen kupujícím :) Akurát to je anglicky, ale kdyby to bylo nutné, s trochou snahy to nějakou tou utilitou jde změnit i v jiných než v ultimate.

uda1966*
hodnocení

0x

Tady je jednoduchá rada, formát a čistá instalace a věřte že to bude rychlejší než pracná oprava která beztak nikam nepovede.

Hlavně zálohovat data.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]