Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,
Mohli by jste mi pomoct?
Problém je takový :
Mám stařičký notebook Acer ASPIRE 6530g, 3 roky starý. HW: Ati radeon HD 3470 hybrid x2 256 a skrytá 3400 hd. Procesor AMD turion x2 dual-core mobile RM-70 2gb. RAM 3gb. Používám Windows Vista 32 Home Premium.Hdd: 320 / 2.
Otázka je prostá - jak mohu zvýšit výkon přičemž bych rád pořídil Vistu Ultimate a přidal RAM paměti. Procesor bych rád Overclocknul ale postupně. Grafickou kartu...No Overclocknout asi nepujde a vyměnit ...
Jak už jsem řekl je starý jako jura a tak se bojím o životnost procesoru - nejde totiž vyměnit a když jo tak těžko kvůli Heatpipe.
Patice na Hdd je IDE a jak už jsem tady četl je to ruská ruleta s redukcí a více jak těch nic moc 320gb jsem nikde nenašel.
Koupit si nový se mi zdá dobrý nápad ale bez peněz do hospody nelez a jaksi sem se citově sžil s mým Miláčkem.
Pokud to bude možné tak mi odpovězte na kolik bude možné zvýšit výkon procesoru. Děkuji.
Podle mého názoru se nevyplatí cokoli vylepšovat. NB je nutné brát takový, jaký je a pak pořídit nový. Win7 by ho mohl nepatrně urychlit, ale je nutné si důkladně ověřit, které komponenty pod ním budou fungovat a které ne. Případné problémy s ovladači za to nestojí.
Windows 7 o něm jsem uvažoval ale není to moc velká investice za 10% zvýšení výkonu? W7 nemám rád z několika důvodů a hlavní je ten že systém se mnou jedná jako s batoletem a porád se do všeho cpe. Je pravda že se to dá osekat a zakázat funkce ale přece jen jsem zvyklý na WV. Navíc jak jsem četl pár recenzí na fórumech tak většina "starých" ovladačů na W7 NEJDE jako na WV.
Moje poznámka o Win7 byla reakcí na "neocz15". Některý HW pod ním skutečně nechodí. Do staršího NB se nevyplatí cokoli investovat. Nejrozumnější podle mě je koupit nový NB s Win7. Win7 je bezesporu svižnější a má tu výhodu, že se s mnoha problémy umí vyrovnat sám.
Bohužel finance v této době na podobný počítač nejsou a možná nebudou. Znám kámoše co má nejnovější acer a nemůže připojit bluetooth myš kvůli nepodporovanému quick-launcheru který mi zatím neklekl. Škoda no... Tak děkuju...
Zkuste na ten starší noťas hodit třeba Xubuntu - www.xubuntu.cz. Linuxové distribuce nejsou tolik náročné jak Windows, výkon využijete prakticky na 100%, žádný antivir a podobný tam potřeba nejsou...
Více o Linuxu najdete třeba tady: http://proc.linux.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.