Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upgrade hardwaru - ANO či NE?

Od: martinzprahy* odpovědí: 7 změna:

Ahoj lidi,

Mohli by jste mi pomoct?

Problém je takový :

Mám stařičký notebook Acer ASPIRE 6530g, 3 roky starý. HW: Ati radeon HD 3470 hybrid x2 256 a skrytá 3400 hd. Procesor AMD turion x2 dual-core mobile RM-70 2gb. RAM 3gb. Používám Windows Vista 32 Home Premium.Hdd: 320 / 2.

Otázka je prostá - jak mohu zvýšit výkon přičemž bych rád pořídil Vistu Ultimate a přidal RAM paměti. Procesor bych rád Overclocknul ale postupně. Grafickou kartu...No Overclocknout asi nepujde a vyměnit ...

Jak už jsem řekl je starý jako jura a tak se bojím o životnost procesoru - nejde totiž vyměnit a když jo tak těžko kvůli Heatpipe.

Patice na Hdd je IDE a jak už jsem tady četl je to ruská ruleta s redukcí a více jak těch nic moc 320gb jsem nikde nenašel.

Koupit si nový se mi zdá dobrý nápad ale bez peněz do hospody nelez a jaksi sem se citově sžil s mým Miláčkem.

Pokud to bude možné tak mi odpovězte na kolik bude možné zvýšit výkon procesoru. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Přimlouvám se za novýho notesa - s tímto strávíš čas, naivestuješ do něj nějaké finance (RAM, HDD - což už jinde - případně, nepoužiješ) a klekne ti...

neocz15
hodnocení

0x

Výkon nezvýšíš přidáním RAMky, pokud chceš přetaktovat procesor - tak to výrazně nedoporučuji, zkrátí to totiž mnohonásobně životnost procesoru a zbytečně zvýší hlučnost a zahřívání.

Ten HDD bych nechal, ale tu Vistu vyhoďte, chce to Windows 7.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle mého názoru se nevyplatí cokoli vylepšovat. NB je nutné brát takový, jaký je a pak pořídit nový. Win7 by ho mohl nepatrně urychlit, ale je nutné si důkladně ověřit, které komponenty pod ním budou fungovat a které ne. Případné problémy s ovladači za to nestojí.

martinzprahy*

Windows 7 o něm jsem uvažoval ale není to moc velká investice za 10% zvýšení výkonu? W7 nemám rád z několika důvodů a hlavní je ten že systém se mnou jedná jako s batoletem a porád se do všeho cpe. Je pravda že se to dá osekat a zakázat funkce ale přece jen jsem zvyklý na WV. Navíc jak jsem četl pár recenzí na fórumech tak většina "starých" ovladačů na W7 NEJDE jako na WV.

ladinpraha*

Moje poznámka o Win7 byla reakcí na "neocz15". Některý HW pod ním skutečně nechodí. Do staršího NB se nevyplatí cokoli investovat. Nejrozumnější podle mě je koupit nový NB s Win7. Win7 je bezesporu svižnější a má tu výhodu, že se s mnoha problémy umí vyrovnat sám.

martinzprahy*

Bohužel finance v této době na podobný počítač nejsou a možná nebudou. Znám kámoše co má nejnovější acer a nemůže připojit bluetooth myš kvůli nepodporovanému quick-launcheru který mi zatím neklekl. Škoda no... Tak děkuju...

bena*

Zkuste na ten starší noťas hodit třeba Xubuntu - www.xubuntu.cz. Linuxové distribuce nejsou tolik náročné jak Windows, výkon využijete prakticky na 100%, žádný antivir a podobný tam potřeba nejsou...

Více o Linuxu najdete třeba tady: http://proc.linux.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]