Nejste přihlášen/a.
hi,
potřeboval bych si overclocknout AMD Atholn 64 3800+ jednojádro z 12*200MHz na 12*211MHz.
víte někdo jak na to pls? něco v BIOSu přenastavit? mám windows XP SP2.
dík
Podle dotazu bych to raději svěřil někomu zkušenějšímu. Mám obavu, aby jste ten procesor neodpálkoval.
Jinak toto se dělá v BIOSu a mělo by se to dělat pomaličku, vyzkoušet to, jestli to nedělá problémy při nějaké zátěži a halvně jeslti je dostatečné chlazení. Podle mého názoru taktovat toto si myslím, že moc cenu nemá, výrazně tím výkon nezvýšíte. Mmimochodem, Windows XP SP2 je prošlý a nepdoporovaný, stáhněte si prosím zdarma aktualizaci Service Pack 3 - microsoft.com/... (stačí kliknout na tlačítko Stáhnout, toho názvu se nebojte)
Na Athlonu 64 (3000+) mi fungoval tento prográmek stahuj.centrum.cz/...
v PLL control nastavíš frekvenci. ale zkoušet po kouscích (ikdyž mně běželo jednojádro z 1.8GHz na 2.54GHz stabilně)
tenhle procesor mi jel 12*211MHz několik let, po výměně základovky se ale frekvence snížila. pro všechny případy tu mám náhradní AMD jednojádro. shoří přinejhorším jen CPU jo? nebo i deska?
je teda lepší clocknout pomocí toho prográmku nebo v BIOSu?
doplněno 22.05.12 20:56:CPU fan mám napevno v BIOSu na maximum pořád aby se točil (=smart fan disabled)
ten klokgen program zvýší buď všechno najednou (CPU+RAM+GPU) nebo jen GPU. něco co by ovládalo samostatně CPU není?
doplněno 29.05.12 19:22:z 2400MHz stabilně zvýšeno na 2452MHz, monako znatelně plynulejší, škoda že to nejde na 2532MHz jak to bylo původně
doplněno 29.05.12 19:22:PS: jaký je nejsilnější 939socket procesor pls? d
tak to nejde taktnout, ajkékoliv zvýšení kmitočtu v těchhle vedrech způsobuje zamrzání PC
To ovšem záleži na chlazení ...dělat OC na box chlazení je pošetilost.(to neříkám že ho máte). Prakticky vždy pokud chcete dělat OC je potřeba zjistit přes nějakou utilitku OCCT nebo LinX jaká je maximální teplota při zátěži. Měla by být min.10°C pod maximální teplotou pro daný procesor...a pokud hledáte nejsilnější CPU pro daný socket, záleži co podporuje vaše základní deska ,od ní se vše odvijí.
*UPGRADE PC*
hlavně ta jednojádro CPU mě hodně brzdí no, mám i48.tinypic.com/... (everest screeshot),
polepšil bych si prosím výrazně výměnou základovky/procesoru/RAM za
MB Asus P5GC
CPU Core2duo E4600-2.4Ghz/2M/800Mhz
RAM 3GB DDR2 Transcend 800Mhz
půjdou mi tyto komponenty vůbec dát do PC (rozměrově základovka/konektory na moje zastaralé IDE HDD, starou DVD mechaniku..)
děkuji
já jenom že než jsem vyměnil základní desku v PC
everest old i48.tinypic.com/...
everest new i50.tinypic.com/...
tak identický kus procesoru jel stzabilně o 130MHz rychleji než teď, v clockgenu když zvýším hodnotu tak PC zamrzá
Projedte PC svethardware.cz/...
nebo ocbase.com/... a pak nám napište co dělalo PC a jaké mělo teploty ,To zamrzání jde řešít zvýšením V ale jen pokud máte dost velkou rezervu v chlazení . Je toho víc ...snížení děliček RAM ,ale to vše se dělá v biosu Je trochu úsměvné si myslet že OC se udělá zvýšením FSB a hotovo .
ten linX nastavte podle obr. pokud vám Pc projde bez chyb. Tak pokračujem dál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.