Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IBM ThinkPad T21 heslo biosu

Od: renardmuller® odpovědí: 22 změna:
Dobrý den všem. Vyměnil jsem základní desku u toho notebooku a teď to po mě chce heslo do biosu. Jenže ho neznám. Poradíte mi někdo prosím. Jsou to 3 hesla. Předem děkuji za rady.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud jsi takovej profík že měníš základovku noťasu tak jistě víš že na základních deskách jsou baterky, bohužel občas naletované a tim by se dal zresetovat bios. Dále exitují na netu různá univerzální hesla, to musíš najít nejlépe přes google.cz a podle typu biosu...
hodnocení

Ano baterie tam je a je na konektor, ale ani to nepomohlo. Dík.
no jenže ta musí být odpojená nějakou dobu (většinou stačí chvilku ale nech ji třeba 30-60 min aby se vše vybilo), nemusí to zareagovat hned/doufám že nemáš zapojenou baterku noťasu...
pak už jen univerzální hesla...
hodnocení

Dík za radu. Zkusím to a pak dám vědět.
hodnocení

Tak bohužel Baterii od biosu jsem měl odpojenou 2 dny a heslo to chce pořád. Budu vděčný za každé nápady.
A do operačního systému se normálně dostaneš?
hodnocení

Bohužel. Když zapnu notebook tak naskočí znak IBM a po něm hned v levém rohu nahoře obrázek zámku a chce to heslo. Když mi pošleš e-mail adresu, tak ti mohu poslat fotku jak to vypadá. Můj e-mail je: renard.muller@seznam.cz
To snad ani nebude nutné. Já bych se zkusil zeptat přímo odborníků v IBM.
ibm.com/...
hodnocení

Bohužel těch jsem se už ptal a odpověděli mi že si mám sehnat dokumentaci když si to opravuju sám. Jenže když jsem to u nich měl aby mi vyměnili desku tak po mě chtěli 10 000kč. Takže to jsou pěkný zloději. Dík.
Je to holt velká firma a podle toho má nastaveny i ceny. Jsi si jistý, že jsi měl opravdu odpojenou baterii? Je divné, že by to s nastavením nic neudělalo. Buď to má IBM nějak ošetřeno nebo jsi někde udělal chybu.
hodnocení

Dík za odpověď. Teď jsem se dozvěděl že prý noteboky IBM mají to heslo uložený někde jinde než jiné počítače, proto to s tou baterkou nepomáhá. Každopádně dík za snahu.
No tak nějak jsem to tušil, teď ještě zjistit, kde je a jak ho vymazat. Zkusím ještě zapátrat, jestli něco nezjistím.
hodnocení

Já jsem taky trochu pátral a našel jsem jednoho který slibuje že poradí, ale příspěvek měl anonimní. Takže jsem tam napsal že potřebuji poradit, ale už je to asi 3 týdny a nic. Budu vděčný za každou radu. Dík.
Toto bude něco pro tebe:
ja.axxs.net/...
Je tu ještě jedna šance. Na desce bývají 2 baterie. Zkus tedy ještě najít tu druho a odpojit ji.
hodnocení

Dík za radu, ale druhá baterie tam není. Až se mi s tím něco povede tak dám vědět.
Jo, ozvi se, já už asi nic dalšího nedám dohromady. Ptal jsem se i kolegů na IT.

jirkahorak*
Myslím že když vytáhneš baterku a vybiješ zbytek proudu pře nějaké tlačítko tak nemusíš čekat 60 minut ale jen asi 10 vteřin Víc času není třeba

jirkahorak*
hodnocení

0x
Pokud nevybiješ zbytkový proud tak ty kondenzátory udrží proud pěkně dlouho proto ti to nejde-musíš vytáhnout baterku zmáčkout několikrát tlačítko jako bys chěla zapnout notebok a hotovo.
ibm
baterkou lze vymazat heslo v biosu u notebooku se heslo ukládá mimo bios a baterkou ho nevymažeš...v servisu IBM to řeší výměnou desky. Nějakej maník mi to kdysi dělal ale jak to nevím stálo to 1000,- mail na něj je baz24@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]