Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerušený kabel zdroje

Od: renardmuller® odpovědí: 9 změna:

Mám zdroj k notebooku Acer a těsně u konektoru se mi přerušil kabel. Mohl bych dát nový konektor ale asi 3 cm od konektoru je nějaký váleček a ten už by byl u toho konektoru moc blízko. Na co tam ten váleček je? Je důležitý? Stalo by se něco vážného kdybych ho odstranil? Předem Vám všem děkuji za rady.

Přerušený kabel zdroje

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Je to na odrušení, na samotné napájení jako takové to nemá vůůbec. ale vůůbec vliv.

hansschuman*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Tento váleček bude pravděpodobně jen stínící magnet..dá se koupit i samostatně a nacvaknout na kabel.

Funkci zroje by odstřižení nemělo ovlivnit.

S pozdravem Hans S.

PS. pozor na polaritu a izolaci u letování, doporučuji tepelně smršťující "bužírky"

doplněno 31.05.12 15:58:

Omlouvám se za nepřesnost, jedná se o feritový váleček pro odrusení kabelu (ne magnet).

Není zcela nutný, je to jen doplňující prvek, jelikož odrušující člen je již umísten ve zdroji.

Každopádně se dá samostatně dokoupit "nacvakávací"

S pozdravem

Hans S.

doplněno 31.05.12 16:06:

ps. Pro ty co slovíčkaří, i klasický permanentní magnet je vyrobený z feritu (feritový magnet).:-P

Proto omluvte mou nepřesnou informaci v radě. Tak moc vedle jsem nebyl...

nik*

Magnet?

Kde jste na to člověče přišel? To je mi poradna toto :)

Magnet to zrovna není, je to ferritové jádro, ale vliv na nabíjení to má prakticky stejný, jako magnet (takže prakticky žádný).

plechacek*
hodnocení

0x

Zdravím je to asi 14 dní co jsem řešil úplně to samé. Váleček jsem tam nechal, ale oholil jsem kabely ve vyznačených místech a jednoduše spojil a omotal elekt. izolepou.nabíjí to jako kdysi

Přerušený kabel zdroje #2

hodnocení

0x

U napájecího kabelu ten "váleček" důležitý není, fungovat to bude bez problémů i bez něj. Vyvyrujte se použití elektrikářské izolačky, je to pro tento účel neprofesionální, nepěkné a dočasné.

plechacek*

Jojo, nabíjet to nemusí, hlavně aby to dobře vypadalo

Budete se divit, ale nabíjet to bude, i když to bude udělané pořádně a ne jen sfušované izolačkou.;)

Váleček je tam víceméně zbytečný, odrušení je dobré už díky koaxiálnímu kabelu. Pokud kousek od napájecího kabelu nevedete kabel k monitoru (samozřejmě analog) tak nic nepoznáte.

Já si teď musel opravit taky kabel k notebooku, stalo se mi to stejné. Vyměnil jsem ho celý za obyčejnou dvoulinku. Možná byste se divil, ale funguje to... :D nevím taky proč by nemělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]