Nejste přihlášen/a.
Mám zdroj k notebooku Acer a těsně u konektoru se mi přerušil kabel. Mohl bych dát nový konektor ale asi 3 cm od konektoru je nějaký váleček a ten už by byl u toho konektoru moc blízko. Na co tam ten váleček je? Je důležitý? Stalo by se něco vážného kdybych ho odstranil? Předem Vám všem děkuji za rady.
Dobrý den.
Tento váleček bude pravděpodobně jen stínící magnet..dá se koupit i samostatně a nacvaknout na kabel.
Funkci zroje by odstřižení nemělo ovlivnit.
S pozdravem Hans S.
PS. pozor na polaritu a izolaci u letování, doporučuji tepelně smršťující "bužírky"
doplněno 31.05.12 15:58:Omlouvám se za nepřesnost, jedná se o feritový váleček pro odrusení kabelu (ne magnet).
Není zcela nutný, je to jen doplňující prvek, jelikož odrušující člen je již umísten ve zdroji.
Každopádně se dá samostatně dokoupit "nacvakávací"
S pozdravem
Hans S.
doplněno 31.05.12 16:06: ps. Pro ty co slovíčkaří, i klasický permanentní magnet je vyrobený z feritu (feritový magnet).
Proto omluvte mou nepřesnou informaci v radě. Tak moc vedle jsem nebyl...
U napájecího kabelu ten "váleček" důležitý není, fungovat to bude bez problémů i bez něj. Vyvyrujte se použití elektrikářské izolačky, je to pro tento účel neprofesionální, nepěkné a dočasné.
Váleček je tam víceméně zbytečný, odrušení je dobré už díky koaxiálnímu kabelu. Pokud kousek od napájecího kabelu nevedete kabel k monitoru (samozřejmě analog) tak nic nepoznáte.
Já si teď musel opravit taky kabel k notebooku, stalo se mi to stejné. Vyměnil jsem ho celý za obyčejnou dvoulinku. Možná byste se divil, ale funguje to... :D nevím taky proč by nemělo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.