Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouslej počítač

Od: moscor odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

občas se mi kousne PC. Dnes po startu, notebook normálně najel, vše OK a najednou koukám, že se mi nehýbe šipka od myši. Nepomůže ani CTRL+ALT+DEL, prostě nic. Po trvrdém restartu jsem se podíval do Prohlížeče událostí a je to asi tato chyba... Nevíte někdo, co s tím? Moc děkuji a přeji hezký den.

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

3x

Podle své zkušenosti s chybovýmy hláškami doporučuji přeinstalaci OS.Je to nejrychlejší možná varianta, jak zjistit, jde-li o chybu software nebo hardware ;)

Naprostý souhlas. Formát disku s čistou instalací OS je řešení na 99,99999999999999999% závažnějších problémů. ;)

moscor
hodnocení

OK, po čisté instalaci, a to nechápu, mám v Prohlížeči událostí tyto chyby:

Stínové kopie svazku C: byly přerušeny, protože z důvodu limitu stanoveného uživatelem se nepodařilo zvětšit úložiště stínové kopie

Služba Šifrování neinicializovala záložní objekt System Writer systému VSS.
Chyba služby Stínová kopie svazků: Při volání rutiny ConvertStringSidToSid(S-1-5-21-465630724-460636427-2946053600-1003.bak) došlo k neočekávané chybě. hr= 0x80070539, Struktura ID zabezpečení není platná
vosikac*

¨Já si už přesně nepamatuju kódy chyb,které doprovázely mé problémy s notebookem, ale bylo to pořád dokola ... často modrá obrazovka, seknutí a tak ... po půl roce jsem dal NTB na opravu a v servisu mi měnili HDD,větráky,USB sloty a ramky a od té doby bez problému.

Pokud bych ještě nekdy měl stejný problém s NTB a byla by možnost záruční opravy, neváhal bych ;)

Pokud NTB v záruce již není,nechte si udělat diagnostiku a pak se rozhodnete, zda-li má smysl investovat do opravy nebo nikoli.

Jestli je problém i po čisté instalaci OS,s největší pravděpodobností bude chyba hardware...

duke007*
hodnocení

0x

Chce to jen trochu námahy s hledáním :

Řešení č.1

Zkopíruj text a ulož do texťáku jako OPRAVA.BAT a spusť jako administrátor.

@echo on
cd /d c:emp
if not exist %windir%system32wbem goto TryInstall
cd /d %windir%system32wbem
net stop winmgmt
winmgmt /kill
if exist Rep_bak rd Rep_bak /s /q
rename Repository Rep_bak
for %%i in (*.dll) do RegSvr32 -s %%i
for %%i in (*.exe) do call :FixSrv %%i
for %%i in (*.mof,*.mfl) do Mofcomp %%i
net start winmgmt
goto End
:FixSrv
if /I (%1) == (wbemcntl.exe) goto SkipSrv
if /I (%1) == (wbemtest.exe) goto SkipSrv
if /I (%1) == (mofcomp.exe) goto SkipSrv
%1 /Regserver
:SkipSrv
goto End
:TryInstall
if not exist wmicore.exe goto End
wmicore /s
net start winmgmt
:End

Dále postupovat následovně:

- klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu Tento počítač na ploše, a potom zvolte na příkaz Spravovat v místní nabídce pro otevření panelu Správa počítače

- poklepejte (rozbalíme) položku Správa počítače (místní) v levé části okna, dále položka Služby a aplikace a Řízení služby WMI, klepněte pravým tlačítkem myši na Řízení služby WMI v dialogu zvolte Vlastnosti místní nabídky Řízení služby WMI - vlastnosti

- přejděte na kartu Zabezpečení, zvolte kořenový adresář ROOT z položek v navigaci, který umožňuje nastavit práva uživatelů konkrétních položek, a potom klepněte na tlačítko Zabezpečení pro položku Root.

- ujistěte se, že přihlášený uživatel je uveden v přehledu a povolte mu možnost plného přístupu u všech položek

- změny potvrďte volbou tlačítka Použít (je-li k dispozici), a potom na tlačítkem OK, potom zavřete panel Security.

- potvrdíme a uzavřeme všechny případné konečné dialogy. Zavřeme panel Správa počítače a restartujeme systém.

Řešení č.2

V textovém editoru, jako je například Poznámkový blok vytvořte nový dokument text s názvem Test.vbs.

Vložte následující kód do Test.vbs:

strComputer = .

Set objWMIService = GetObject(winmgmts: _

& {impersonationLevel=impersonate}! _

& strComputer & ootsubscription)

Set obj1 = objWMIService.Get(\__EventFilter.Name='BVTFilter';)

set obj2set = obj1.Associators_(\__FilterToConsumerBinding)

set obj3set = obj1.References_(\__FilterToConsumerBinding)

For each obj2 in obj2set

WScript.echo Deleting the object

WScript.echo obj2.GetObjectText_

obj2.Delete_

next

For each obj3 in obj3set

WScript.echo obj3.GetObjectText_

obj3.Delete_

next

WScript.echo obj1.GetObjectText_

obj1.Delete_

Po spuštění tohoto skriptu se zastaví zprávy události s výše obsaženým údajem v protokolu aplikací. Bude však nutné ručně vymazat všechny předchozí zmiňované zprávy událostí. (Microsoft)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]