Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit ohledně Wifi připojení a bezpečnosti obecně.
Mám v bytě notebook a také si platím od O2 Internet Optimal, kdy mám v bytě wi-fi připojení. Kromě notebooku využívám ještě internetové rádio. Také chodím do práce, takže internet nevyužívám pořád. Přístup do mé wifi sítě mám pod kvalitním heslem.
Soused bydlící podemnou mě nabídnul, že mě dá měsíčně třeba 100, 150 Kč pokud mu prozdradím heslo do wifi sítě a on se bude moci ke mě připojit.
Nevím, zda to toho jít? Je tady nějaké bezpečnostní riziko?
Co zpomalení rychlosti internetu?
Nemůže se mě dostat i do běžného notebooku přes tu wi-fi síť?
Moc děkuji, kdo se v této problematice vyzná.
Hezký den
Kvalitně zabezpečená wifi síť by měla mít zabezpečení WPA2 (nebo WPA2-PSK též zvané jako WPA2 Personal) - používáte-li WEP nebo WPA, tak změnit na WPA2. Heslo (klíč) by měl mít alespoň 8 znaků, čím více, tím lépe (maximum je 63 znaků). Wifi by měla mít skryté SSID (jméno vysílače wifi), zapnutý firewall (má-li ten modem firewall).
Já ještě doporučuju nastavit filtrování MAC adres. Každé zařízení, které se k wifi připojuje má svůj identifikátor, které se nazývá MAC adresa. Povolíte-li připojení pouze určitých adres, pak se ze zařízení, které není uvedeno na seznamů povolených, nepřipojíte ikdyž znáte to heslo.
Jinak zpomalení rychlosti - pokud nebude nonstop stahovat filmy nebo koukat na Youtube a tak, tak si toho možná ani tolik nevšimnete nebo to bude znát opravdu jen málo.
Ještě bych doporučil jednou za čas změnit heslo, když by náhodou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.